Foto: AFP
Foto: AFP

Italija i Rusija u finalu ATP Kupa

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.02.21. | 04:59

Odlučujuće pobede doneli Medvedev i Beretini

Imamo finaliste ATP Kupa. U sudaru za trofej koji je prošle sezone osvojila Srbija, igraće Italija i Rusija. Možemo reći da su Italijani napravili iznenađenje protiv Španije, dok je Rusija uspela da izađe na kraj sa Nemcima. I Italijani i Rusi su dobili singlove, poveli 2:0 i tu je bio kraj.

Italijani su iskoristili činjenicu da Rafael Nadal nije igrao zbog problema sa leđima. Prvo je Fonjini bio bolji od Karenja Buste sa 2:1 (6:2, 1:6, 6:4), da bi kasnije Mateo Beretini potvrdio da je jedno od najvećih iznenađenja na ovom ATP Kupu i uspeo je da nadigra Bautistu Aguta sa 2:0 (6:3, 7:5).

Izabrane vesti

Beretini je u celoj priči najprijatnije iznenađenje. Pokazao je da kada igra na ovom nivou da može da igra protiv bilo koga. Ceh njegovim sjajnim servisima i forhendima platio je Bautista Agut. On je odličan odbrambeni igrač, ali nije mogao da stane na put Beretiniju.

Rusi su vodili veliku bitku sa Nemcima, Rubljev je nekako uspeo da nadigra Štrufa, da bi kasnije Mededev uspeo da preokren protiv Zvereva i odvede svoju reprezentaciju u finale. Zanimljivo je da su i Medvedev i Beretini dobili poslednji poen vredan finala skoro u istom trenutku.

Medvedev je nadigrao Zvereva sa 2:1 (3:6, 6:3, 7:5) i tako odveo Rusiju u finale.


tagovi

Fabio FonjiniATP kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara