Kecmanović (©Starsport)
Kecmanović (©Starsport)

Iz keca u dvojku: Kecmanović uzeo prvi set, pa ostao bez finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 16:37

Srpski teniser izgubio od Van de Zandšulpa – 2:1

Trebalo je da bude čist „kec“, a na kraju je bio prelaz – iz „keca“ u dvojku...

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Minhenu, iako je dobio prvi set protiv Botika Van de Zandšulpa – 2:6, 7:6, 6:4.

Izabrane vesti

Pre mesec dana Miomir je uspeo da u tesnom meču u Indijan Velsu eliminiše Holanđanina, ali ovog puta klatno takođe neizvesnog susreta je otišlo na drugu stranu. Tako je Van de Zandšulp prvi put u karijeri otišao u finale ATP turnira, dok je Kecmanović propustio priliku da se nađe u trećoj borbi za trofej, za drugi pehar u karijeri.

Prvi set nije nagoveštavao ovakav epilog, jer je srpski teniser bio dosta bolji i dobio je taj deo meča sa 6:2. Uspeo je Kecmanović tri puta da rivalu oduzme servis i da dođe na pola puta od finala. Ali, nastavak nije bio tako blistav...

Drugi set je krenuo brejkom koji je napravio holandski igrač. Iako je Kecmanović kasnije uspeo da se vrati, imao je stalne probleme sa servisom, pa je posle još po jednog razmenjenog brejka uspeo da u 11. gemu spase čak četiri brejk lopte. Set je otišao u taj-brejk, a tamo je Van de Zandšulp bio bolji sa 7:4.

Ista priča i u trećem setu. Dva ekspresno oduzeta servisa na obe strane i egal do 4:4. Holanđanin je potom dobio svoj gem, da bi u narednom došao do dve meč lopte, drugu je pretvorio u najvažniju pobedu u dosadašnjem delu karijere.


tagovi

Miomir KecmanovićATP Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara