Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Iznenađenje godine i Novakov prvi poraz u 2021. od nestašnog dečka britanskog tenisa!

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 15:16

Šok u Monte Karlu

Napisali smo da je još tokom sudara s Janikom Sinerom, na trenutke je delovalo da Novak Đoković nije „onaj pravi“ usled dvomesečne pauze nakon osvajanja Australijan Opena, ali tada je kvalitet i mentalna čvrstina prvog reketa sveta došla do izražaja. Protiv agresivnog Danijela Evansa je ona iščezla i Đoković je na potpuno iznenađenje pretrpeo prvi poraz u kalendarskoj 2021. godini. U osmini finala Mastersa u Monte Karlu nestašni dečko britanskog tenisa slavio je sa 6:4, 7:5 i prekinuo Novakov niz od 10 pobeda u 2021.

Sasvim neočekivano, posebno imajući u vidu da je Evans pre Monte Karla i meča prvog kola sa Dušanom Lajovićem čak četiri godine bio bez pobede na šljaci.

Izabrane vesti

Međutim, Evans kao da se rešio bubica iz mladosti zbog kojih je često bio na stubu srama. Teniski savez Velike Britanije dva puta mu je ukidao stipendije zbog raskalašnog života, noćnih izlazaka i alkohola. Potom je 2017. i suspendovan na godinu dana zato što je bio pozitivan na kokain.

Izgleda da je zaista izvukao lekcije. Posle Lajovića je sa ubedljivih 6:4, 6:1 savladao i Hubert Hurkača, osvajača Mastersa u Majamiju, da bi danas te podvige zalio šlagom protiv najboljeg na svetu.

Mada mu je i sam Đoković pomogao. Samo u prvom sezu čak 23 neiznuđene greške srpskog asa, nestvarno loš učinak za njegove standarde. U drugom još 22. Servis opet nije slušao, pa je Evans mogao da napada. Meč je otvorio osvajanjem tri uvodna gema uz dva brejka čime je stekao samopouzdanje na kome je jahao sve do kraja meča.

U Đokovićevoj igri se pak nije video onaj ubilački instikt. Iskoristio je samo tri od 10 brejk lopti. Spasio samo dve od sedam Evansovih. Ovu poslednju je Evans ostvario u 11. gemu za vođstvo od 6:5. Potom je servirao za pobedu i priredio najveće ovogodišnje iznenađenje u svetskom tenisu.

Pobeda karijere za Evansa. I mali predah za Đokovića pred Serbia Open u Beogradu naredne nedelje.

Čestitke Evansu, bio je bolji. Ja sam odigrao jedan od najgorih mečeva u poslednjih nekoliko godina. Užasan osećaj. Ništa pozitivno iz ovog meča, moralo je mnogo bolje“.

Evans će u četvrtfinalu na Davida Gofana. Sa samopouzdanjem koje probija plafon.

"Pričaću unucima da sam pobedio broja jedan", rekao je kratko posle meča.


tagovi

Novak ĐokovićDanijel Evans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara