Cicipas (© Reuters)
Cicipas (© Reuters)

Iznenađenje: Ispao Cicipas! Đokoviću se čisti put do zlata

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 08:44

Grk posle povrede poražen od Francuza Umbera

Put Novaku Đokoviću ka prvom olimpijskom zlatu je sve čistiji. Veliki broj visoko rangiranih tenisera sa ATP liste nije ni došao u Japan, od potencijalnih mina na turniru u Tokiju ispali su ranije Andrej Rubljov, Endi Mari, Hubert Hurkač i Arslan Karacev, a jutros i Stefanos Cicipas.

Grčki as, projektovan bar za polufinale, ispalo je osmini finala, pošto ga je u tri seta savladao Igo Umber. Francuz je slavio posle dva sata i 23 minuta igre, preokretom – 2:1 (2:6, 7:6, 6:2).

Izabrane vesti

Ovakvom epilogu značajno je doprinela povreda Cicipasa u završnici drugog seta. Četvrti igrač planete je prilikom set lopte rivala izvrnuo članak desne noge, ukazana mu je lekarska pomoć, nastavio je meč, ali više nije bio isti igrač koji je ubedljivo dobio prvu deonicu. Osetio je Umber da je to njegova šansa, brzo izjednačio na 1:1, u odlučujućem setu napao iz sve snage, te iako je izgubio prvi gem, dobio je narednih pet i bez većih problema priveo posao kraju.

Tačno je da je Umber imao za rivala povređenog Cicipasa, ali je isto tako jasno da je odigrao jedan od boljih mečeva u karijeri. Najbolje se to vidi po broju vinera (22:7), ali i procentu osvojenih poena na mreži (92:69). Francuz će se u četvrtfinalu sastati sa Karenom Hačanovim, pošto je Rus u tri seta oborio na kolena Dijega Švarcmana iz Argentine.

Ispadanjem Stefanosa Cicipasa olakšan je proboj Đokoviću do najsjajnijeg odličja. Grk se nalazio na suprotnoj strani žreba, morao bi najpre da se obračuna sa Danilom Medvedevim, a posle ovakvog scenarija deluje da je Rus glavni kandidat Novaku za zlato, pod uslovom da obojica opravdaju status favorita. Medvedev se malo mučio sa Fabiom Fonjinijem (6:2, 3:6, 6:2), ali je savladao Italijana i zakazao četvrtfinalni dvoboj sa Pablom Karenjom Bustom, pošto je Španac još ranije izbacio Marina Čilića.

U Đokovićevom delu kostura su Aleksandar Zverev, kao najopasniji rival, Žeremi Šardi i Kei Nišikori. Upravo je Japanac jutros savladao Ilju Ivačku iz Belorusije (7:6, 6:0) i biće naredni rival srpskog asa, ako svetski broj jedan savlada Španca Alehenadra Davidoviča Fokinu.


tagovi

Stefanos CicipasATPTenisolimpijski teniski turnirOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara