Kameron Nori i Karlos Alkaras (©Reuters)
Kameron Nori i Karlos Alkaras (©Reuters)

Iznenađenje u Riju: Nori se osvetio Alkarasu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 00:52

Britanac posle preokreta dobio mladog Španca – 5:7, 6:4, 7:5 za dva sata i 43 minuta

Rušio je Karlos Alakaras sve ovog meseca na južnomeričkoj turneji, pokorio Buenos Ajres, ali nije uspeo da osvoji ATP 500 u Rio de Žaneiru. Na poslednjem stepeniku stao je pred Birtancem Kameronom Norijem koji je posle velike borbe i dva sata i 43 mInuta pobedio mladog Španca – 5:7, 6:4, 7:5 i naneo mu prvi poraz u 2023.

Pobedom bi se Alkaras izjednačio s Novakom Đokovićem na prvom mestu ATP trke, ali bi naš as ostao broj 1 jer ima veći broj bodova u 2023. godini. Sve je išlo na početku meča na vodenicu Alkarasu, dobio je prvi set posle brejka u poslednjem 12. gemu.

Izabrane vesti

Španac je bio favorit i pre meča, ali se Nori razigrao u nastavku. U drugom periodu igre viđeno je čak pet brejkova. Poveo je španski as sa 3:0 i 30:0 u drugom setu, bio viđena na tronu u Brazilu, a onda se raspala igra drugog reketa planete. Britanac se vratio u meč i uspeo da čak tri puta oduzme servis rivalu i izjednači na 1:1.

Ponedeljak, 16.05: (1,17) Rubljov - Krajinović (4,40)

I u ključnom setu bilo je čak pet brejkova. Servis nije služio obojicu, ali je više nerava imao Nori i revanšitao se Alkarasu za poraz prošle nedelje u finalu Buenos Ajresa. Nori i Alkaras su teniseri koji su prvi put posle sedam godina i Novaka Đokovića i Endija Marija igrali dva uzastopna finala. Srbi i Škot su te 2016. godine bili finalisti Madrida i Rima.

Nori je pre ovog meča bio na 13. mestu ATP liste, od danas je na 12. poziciji, a ovo mu je peta titula u karijeri, druga na šljaci. Premijernu je osvojio prošle godine u Lionu.

Najveći uspesi u Norijevoj karijeru su pehar na Masrersu u Indijan Velsa 2021. godine, dok je prošle sezone bio polufinalista Vimbldona.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i nova šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------


tagovi

Karlos AlkarasKameron Noriatp RioATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara