Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Izner ispalio 30 asova i precrtao Krajinovića, Lajović stigao do glavnog žreba Madrida

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 17:44

Jedan završio takmičenje, drugi uspeo da dođe do prvog kola

Kraj za Filipa Krajinovića u Madridu. Srpski teniser stao je već u prvom kolu pošto ga je nadigrao Džon Izner sa 2:0 u setovima – 7:6(8), 6:4 za nešto više od sat i po tenisa.

Krajinović jeste završio učešće, ali bar delimično može da bude zadovoljan prikazanom igrom protiv favorita iz SAD. Posle uvodnog odmeravanja snaga srpski teniser napravio je u sedmom gemu brejk, koji je Izner ekspresno vratio, posle čega su obojica manje-više bili sigurni na svoj servis pa se igrao taj-brejk. Krajinović je drugu veliku šansu da uzme set propustio kod rezultata 5:3 u taj-brejku, pa onda i još kod rezultata 6:5 i 8:7 gde je bio na loptu do vođstva. Izner je iskoristio Krajinovićev manjak koncentracije u presudnim momentima, okrenuo rezultat i set završio sa 10:8.

Izabrane vesti

Veliki uticaj na ishod seta, ali i utakmice imale su Iznerove “bombe“. Čovek koji je poznat po topovskim servisima upravo je servirao takve loptice za koje Krajinović nije imao rešenje. Na kraju je Amerikanac imao čak 30 asova, od čega dobru porciju u drugom setu koji je odmah otvorio sa 2:0 i tako do kraja držao sigurnu distancu kako bi meč zatvorio na sebi svojstven način – asom!

Izneru će rival u narednoj rundi biti bolji iz susreta Kamerona Norija i kvalifikanta Sunvua Kvona.

Opet, Dušan Lajović se na kraju izborio za plasman u glavni žreb Mastersa u Madridu pošto je bio bolji od Španca Roberta Karbeljasa Buene sa 6:3, 6:2. Lajović je posao odradio bez većih problema i preterane potrošnje, a prvi rival na startu zvaničnog dela biće mu Hrvat Borna Ćorić.


tagovi

ATP Madridmasters madridFilip KrajinovićDušan LajovićDžon Izner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara