Janik Siner (©Reuters)
Janik Siner (©Reuters)

Janik Siner i protivotrov za najboljeg: Delio mi je savete još kad mi je bilo 16 godina...

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 08:31

Italijan presrećan posle pobede nad Novakom Đokovićem

Daleko je to bilo od prepoznatljivih izdanja Novaka Đokovića. U stvari, pitanje je kada je desetostruki osvajač Australijan Opena poslednji put odigrao gori meč, ali ništa to ne oduzima od Janika Sinera. Mladi Italijan je apsolutno zasluženo stigao do finala prvog grend slema sezone. Uradio je to bez izgubljenog seta, bez brejk šanse prepuštene najboljem na svetu.

Kapa dole za Janika, zaslužio je sve što mu se dešava. Mada izgleda kao da još nije “svario“ šta je tačno uradio...

Izabrane vesti

Vrlo težak meč. Vrlo sam dobro počeo, osetio sam da se on nije dobro osećao na terenu, pa sam se trudio da pritiskam dalje. Imao sam tu meč loptu u trećem setu, promašio sam fohend, ali to je tenis. U četvrtom je sve rešeno.... Atmosfera je bila tako sjajna“, bile su prve Sinerove impresije posle meča.

Naravno, nije prošlo bez pohvala na Đokovićev račun.

Dobro je kada imate priliku da igrate protiv asova od kojih možete da učite. U Vimbldonu sam izgubio od Đokovića u polufinalu i mislim da sam izvukao lekcije. To je sve deo procesa... Istinita je i priča da mi je dao neke savete još kada i je bilo 16 ili 17 godina, trenirali smo zajedno u Monte Karlu“.

Saveti su očigledno dali rezultate. Siner je Đokovića savladao u tri od poslednja četiri meča. Kako?

Ne znam, pitajte njega, a-ha-ha. Igramo vrlo slično. On je neverovatan server, ima sjajan ritern, vraća mnogo loptica, nekad moraš da se trudiš da pretpostaviš gde će je poslati. Pokušao sam da ga pritisnem, da ga nateram da se kreće. Igrao sam do sada različite mečeve sa njim, ali kako ono kažu? Ovo je srećni grend slem“, dobro raspoložen je Siner.

Sada u svom prvom grend slem finalu.

Ne znam šta da kažem. Bilo je par egzibicionih mečeva pre Melburna, želeo sam da dođem što bolje pripremljen. Samopouzdanje koje sam dobio na kraju prošle sezone mi je pomoglo, da počnem da verujem da mogu da dobijem najbolje na svetu. Stvarno sam presrećan“.

U drugom polufinalu odmeriće snage Danil Medvedev i Aleksander Zverev?

Gledaću sigurno. Teniski sam fanatik, dobro je za mene da gledam. Sada sam i malo opušteniji. A, oni su neverovatni momci. Igrali su mnogo puta. Biće interesantno. Saša opet igra na 100 odsto. Igra sjajno. Danil takođe. Nadam se da će biti sjajan meč“.


tagovi

Australian OpenJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara