(©Reuters)
(©Reuters)

Janik Siner je penicilin za Karlosa Alkarasa

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 17:06

Italijan četvrti put dobio Španca i igraće za titulu u Pekingu

Čak ni Novak Đoković nije takav penicilin za Karlosa Alkarasa kao Janik Siner! Mladi Italijan je danas četvrti put u karijeri pobedio Španca i sada na sedam utakmica „uzorka“ ima pozitivan skor u međusobnim duelima.

Siner je danas u polufinalu turnira u Pekingu pregazio Alkarasa u drugom setu i prošao u finale – 7:6, 6:1. Za titulu u prestonici Kine Italijan će igrati sa Danilom Medvedovim, koji je u drugom polufinalu savladao Aleksandra Zvereva (6:4, 6:3).

Izabrane vesti

Sedmi put u karijeri su igrali Siner i Alkaras jedan protiv drugog. Do danas je bilo 3:3. Ove sezone je skor bio 1:1 do danas, kada je momak iz San Kandida odigrao sjajan meč, pogotovo u drugom setu.

U prvom je viđena revija brejkova. Do rezultata 3:3 bila su čak četiri, na obe strane po dva. Posle toga se situacija sa servisom stabilizovala i guralo se do taj brejka bez novih lomova, a u tom doigravanju Italijan je sve vreme vodio i dobio ga sa 7:4.

Dobijeni prvi set je dao krila Sineru, koji je u nastavku meča leteo po terenu i bio nerešiva enigma za rivala. Tri puta je Italijan pravio brejk, mada je dva puta morao da spasava svoj servis, ali je uspeo u tome. Na koncu, ubedljivih 6:1 za prolaz u finale i šansu da se bori za novi trofej u karijeri.

Poraz u polufinalu je za Alkarasa i udarac u borbi za prvo mesto na ATP listi, jer nije uspeo da dođe do bodova koliko je želeo (500), jureći da smeni Novaka Đokovića sa trona. Iz Pekinga putuje na masters u Šangaju sa 180 poena koje pripadaju polufinalistima.


tagovi

Karlos AlkarasJanik SinerATP Peking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara