"Jednostavno najbolji - Novak Đoković"
"Jednostavno najbolji - Novak Đoković"

Jednostavno najboljI! Đoković još jednom sportista godine u izboru Laureus akademije

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.04.15. | 16:26

Laureus izabrao srpskog tenisera u konkurenciji Ronalda, Hamiltona...

Jednostavno najbolji - Novak ĐokovićDebitovao je 2012. godine, a danas se i drugi put našao na čelu liste najboljih sportista sveta! Prestižna Laureus nagrada još jednom je završila u rukama Novaka Đokovića koji je dobio prednost ispred Kristijana Ronalda, Luisa Hamiltona, svetskog rekordera u skoku s motkom Renoa Lavilenija, svetskog šampiona u motociklizmu Marka Markeza i najboljeg golfera sveta Rorija Mekilroja.

U obrazloženju nagrade navodi se da je srpski teniser osvojio izvanredne rezultate osvojivši sedam titula: Vimbldon, turnire masters serije u Indijan Velsu, Majamiju, Rimu i Parizu, te pehar na turniru u Pekingu, pa se 7. jula vratio na prvo mesto svetske rang-liste na kojoj se i danas nalazi.
"Protekla sezona je bila jedna od najboljih u mojoj karijeri, ostvario sam velike uspehe, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu koji mi je mnogo pomogao i bez koga ne bih bio ovo što jesam. Hvala Laureusu, instituciji koja okuplja sportske legende i koja brine o mladima širom sveta. Sport je zaista inspiracija i motivacija za mnoge od nas, i jezik koji svi razumemo i volimo. Sport je često ohrabrenje za decu da vežbaju i sanjaju. Ali to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu", rekao je Đoković, koji zbog obaveza na mastersu u Monte Karlu nije mogao da prisustvuje svečanoj ceremoniji uručenja nagrada u Šangaju.

Izabrane vesti

Inače, za najbolju sportistkinju je proglašena atletičarka iz Etiopije Genzebe Dibaba, dok je najbolji tim fudbalska reprezentacija Nemačke, osvajač Mundijala u Brazilu. Podsetimo, najbolji sportista sveta u izboru Laureus akademije prošle godine je bio Sebastijan Fetel, a pre njega ta čast je ukazivana i Juseinu Boltu, Rafaelu Nadalu, Rodžeru Federeru, Mihaelu Šumaheru, Lensu Armstrongu (?!) i Tajgeru Vudsu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Novak ĐokovićLaureusatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara