(©Reuters)
(©Reuters)

Još četiri sedmice do magične granice

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.10.23. | 08:29

Novak Đoković počeo 396. nedelju na tronu

Novi ponedeljak, nova recka na listi Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta počeo je danas 396. nedelju na tronu i sve je bliži magičnoj granici od 400 sedmica na prvom mestu ATP liste.

Taj rekord, a izvesno je da će ga dostići, verovatno i do kraja ove godine, debelo je preko drugog najboljeg rezultata, koji je držao Rodžer Federer sa 310 nedelja na tronu. Maltene svi relevantni teniski rekordi u rukama su srpskog asa.

Izabrane vesti

Naredne nedelje počinje masters u Parizu, koji će označiti početak velike borbe između Đokovića i Alkarasa za prvo mesto na kraju 2023. godine. U ovom momentu Novak ima 2.240 bodova više, a kada krene turnir u Gradu svetlosti razlika će mu biti veća za još 180 bodova, koliko se briše mladom Špancu zato što neće braniti poene u Bazelu osvojene prošle godine, a to takmičenje kreće danas.

Ima Đoković prilično dobru poziciju pred finiš sezone, ali isto tako braniće mnogo više bodova od Alkarasa: finale u Parizu i titulu na završnom mastersu. Dobra okolnost po njega je što, ipak, sve zavisi samo od Novaka i njegovog reketa. A, samim tim je i rezultat od 400 nedelja na tronu takođe u njegovim rukama.

Što se tiče današnje ATP liste jedina promena je rokada Tejlora Frica, koji je sada deveti na svetu i Aleksandra Zvereva, koji je ispod njega. Između njih dvojice i vodećeg tandema ĐokovićAlkaras stali su Medvedev, Siner, Rubljov, Rune, Cicipas i Rud.

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju, Laslo Đere je na 36. mestu, Dušan Lajović na 53. dok je Miomir Kecmanović dve pozicije ispod njega. Hamad Međedović se spustio na 107. mesto.


tagovi

Novak ĐokovićATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara