Novak Đoković (Mozzart Sport)
Novak Đoković (Mozzart Sport)

Kad Ivanišević i tim ne donose, uskaču novinari: Novak dobio urme, banane i vodu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 20:21

I iskoristio ih kao okrepljenje posle strahovito iscrpljujućeg meča sa Davidovič Fokinom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Pričajući o razlozima zbog kojih povremeno usmeri bes ka loži i članovima svog tima, Novak Đoković je pre nekoliko dana objasnio u čemu je problem, a istovremeno ostao zagonetan.

Izabrane vesti

“Tražim samo banane, urme i vodu”, složio je Novak ozbiljan izraz lica “Stvarno, ne znam kako me ne razumeju? Pokažem im ovako – to je banana, pa ovako – za urme, i onda ovako – za vodu. Ništa taktički", a onda olabavio mišiće na licu i pokazao osmeh "Svaki put se dogovorimo pre meča – i dalje me ništa ne razumeju, pa mi donesu jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku u torbi, kao da urme ne mogu negde da se nabave… Sada mi još stavljaju i neke magnete, baš svašta…"

Kad su već Ivanišević, Gomez Erera i ostatak tima zakazali, novinarska ekspedicija iz Srbije koja od prvog dana prati Novakov pohod na rekordnu 23. grend slem titulu, odlučila je da uskoči i pomogne.

Nakon što se konferencijska sala ispraznila jer stranim novinarima nije bilo interesantno da slušaju pitanja na srpskom, stigli su pokloni za trenutno trećeg, a realno najboljeg tenisera sveta.

Oduševljen je bio Novak, podigao darove kao trofeje, ispozirao za fotografiju, a onda delić energije što mu je oduzeo trosatni dvoboj sa Davidovič Fokinom povratio strpavši urmu u usta. Posle je "otišla" i banana. Nema slađeg, a zdravijeg ugljenog hidrata.

Iscrpeo je Davidovič Fokina Novaka za tri i po sata na terenu, maltretirao ga maltene tri sata tokom prva dva seta. Ni Đoković se ne seća kada je poslednji put igrao tako intenzivne i duge setove.

"Tri sata za dva seta. Ne sečam se kada, možda protiv Nadala nekada u onim našim velikim mečevima. Da sam izgubio jedan od ta dava seta, verovatno vi igrali pet sati. Vrlo izazovni uslovi za obojicu", rekao je Đoković.

Biće potrebno vremena za fizički odmor, a u mentalnom će mu pomoći porodica.

"Danas mi deca dolaze. Pomislio sam na njih kada mi je bilo mnogo teško u prvom setu. Kada sam bio iscrpljen i trom. I oni su mi se pojavili u mislima. Sad sleću iz Beograda i biće nekoliko dana."


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara