(© Reuters)
(© Reuters)

Kad se pojavi na šljaci Zverev se pretvara u zver: Preokretom u drugo kolo Monte Karla

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 15:04

Nemcu ne ide na betonu, ali zato je slavio na sporijoj podlozi

Prvi ovosezonski meč na šljaci Aleksandar Zverev će dugo pamtiti. Posle velike borbe, Nemac je savladao Aleksandra Bublika iz Kazahstana i plasirao se u drugo kolo Mastersa u Monte Karlu (2:1).

Morao je Zverev da se preznoji i tek preokretom (3:6, 6:2, 6:4), posle dva sata bobre, zakaže duel sa Robertom Bautistom Agutom u narednom kolu.

Izabrane vesti

Problemi favorita su naročito bili uočljivi u  prvom setu, Bublik je vešto spašavao brejk lopte (tri od četiri) i dobio tu deonicu (6:3). I u drugom je nastavio da spasava brejk lopte (ukupno šest), ali su sedam duplih i 14 neiznuđenih grešaka dali Nemcu vetar u leđa da bez previše drame dođe do izjednačenja i meč uvede u odlučujući set. A tamo se igralo gem za gemom, uz po jedan brejk, da bi pri rezultatu 4:5 Bubliku popustila koncentracija, dozvolio je Zverevu čak tri meč lopte, što je 13. nosilac iskorisito.

Nemački teniser je trenutno 16. na ATP listi. Ovu godinu započeo je lošom igrom na betonu. Na Australijan openu ispao je već u drugom kolu od Mihaela Moha (trenutno 99. na listi), najdalje što je stigao je osmina finala u Indijan Velsu i četvrtfinale u Dubaiju. Ovom pobedolm počeo je da popravlja utisak, jer na šljaci na kojoj ima 77% pobeda na mastersima. Meč sa Bublikom je bio tek drugi u karijeri Aleksandra Zvereva u kojem je gubio prvi set na šljaci od igrača koji je van 50. mesta. Prvi put se to desilo u Madridu 2019. kada je posle izgubljenog prvog seta pobedio Huberta Hurkača 3:2 (3:6, 6:4, 6:4).

Uzbudljiv meč je odigran i između Bena Šeltona i Gregora Dimitrova takođe su igrali tri seta, a pobeda je pripala Dimitrovu 2:1 (6:1, 3:6, 6:3). Bugarin je osvojio prvi set bez previše napora izgubivši samo jedan gem. U drugom je mlada američka nada pokazala zube, ali odlučujući deo ipak je pripao iskusnijem teniseru.

Italinan Lorenco Sonego, koji se u glavnom žrebu našao dobivši vajld kartu, pobedio je Francuza Uga Umbera 2:1 (3:6, 7:5, 7:5), a Čeh Jirži Lehečka bio bolji od Finca Emila Rusuvorija 2:0 (6:1, 7:5).



tagovi

ATPMasters Monte KarloAleksandar ZverevTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara