Još jedan razlog da Đoković ne ode u Njujork (©AFP)
Još jedan razlog da Đoković ne ode u Njujork (©AFP)

Kao da ne žele da se održi: Jeziv detalj iz ugovora sa US openom

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.08.20. | 13:52

Teniserke i teniseri neće imati pravo da tuže organizatore, čak ni ako ovi budu krivi za nečiju smrt!

Kako se približava početak ATP asezone, planiran za kraj ovog meseca u Njujorku, tako je znakova pitanja na putu restarta sve više.

Veliki broj najvećih zvezda, pre svih Rodžer Federer i Rafael Nadala su rekli da ih neće biti ni na Sinsinati mastersu niti na US openu. Istina, Švajcarac se oporavlja od povrede, ali je pitanje da li bi se uopšte našao na dva, uz Vimbldon njegova omiljena turnira pošto su uslovi igranja i asketski i nesigurni.

Izabrane vesti

Pandemija naravno udara ritam i određuje pravila, koja prosto teraju one najbolje i najplašljivije da odustaju, a uskoro bi na tom spisku po svemu sudeći moglo da se nađe još mnogo njih. Pa čak i Novak Đoković pošto i dalje razmišlja.

Jer ne samo da ih po povratku u Evropu verovatno očekuje karantin, nego i jedan detalj iz ugovora za učešće na US openu i Sinsinati mastersu, koji se ponavlja praktično tokom celog dokumenta. prosto "zove " da ga ne potpišu. I tako preskoče njujorški mehur.

Naime, svi učesnici ova dva turnira u moraju da potpišu ugovor u kojme se odriču prava da tuže organizatore, ali i tamošnji teniski savez, kao i ATP i WTA ukoliko im se nešto nepredviđeno desi.

"Svi učesnici i članovi ekipa obavezuju se da zauvek neće prijaviti USTA, grad Njujork, ATP, WTA..., kao ni bilo kog zaposlenog u ovom projektu za svaku učinjenu štetu ili radnju koja uzrokuje gubitak, bolest i povredu bilo koje vrste, uključujući smrt učesnika ili onih kloji se nađu u kontaktu sa igračem" stoji u sada već zloglasnom dokumentu.

Ovako nespretno urađen dokument, koji se pritom kosi za zdravim razumom, pošto ispada da niko ni za šta, pa makar i napravio očigledan propust (u okvirima zakona), ne može da se okrivi, kao da namerno zove na definitivno odlaganje ova dva turnira. To jednostavno nije normalno, te nema sumnje da će takmičarska elita sada jako "povući ručnu", pa je pitanje ko će uopšte tamo učestvovati.

Pravnici su se očigledno zaigrali želeći da što bolje zaštite klijente, ali su samo napravili još veći problem. Ovako će igračice i igrači koji nemaju finasijskih problema ipak odustati i preusmeriti svu snagu na potonji kratak deo sezone na evropskoj šljaci, pre nego što bude odlučeno šta dalje sa ovom godinom belog sporta.

Početak Sinsinasti mastersa zakazan je za 22, a US opena za 31. avgust.


tagovi

US openSinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara