Pablo Karenjo Busta (©AFP)
Pablo Karenjo Busta (©AFP)

Karenjo Busta šampion Rodžers kupa, prva masters kruna za Španca

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.08.22. | 04:27

U finalu iskusni teniser bolji od Poljaka Hurberta Hurkača – 2:1 (3:6, 6:3, 6:3)

Španski teniser Pablo Karenjo Busta u 31. godini je stigao do prve masters krune u karijeri. On je u finalu Rodžers kupa u Montrealu dobio Poljaka Hurberta Hurkača sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 6:3) posle sat i 47 minuta i tako stigao do sedmog ATP trofeja.

Karenjo Busta je do turnira iz serije 1.000 u Kanadi bio na 23. mestu, a od danas će biti 14. na ATP trci i ima šansu da u finišu sezone izbori plasman na završni turnir najboiljih osmorice tenisera planete.

Izabrane vesti

Poljak je očekivano mnogo bolje servirao, imao čak 18 asova, ali je Španac uspeo, posle prvog izgubljneog seta, u naredna dva da slavi. Posebno je dominantan bio u trećem periodu igre, kada je dva puta oduzeo servis Hurkaču.

Nema pauze kada je tenis u pitanju. Narednih sedam dana igraće se u Ohaju na mastersu u Sinsinatiju. Novaka Đokovića nema ni ovog meseca na terenu, a postoje šanse da našeg asa vidimo na poslednjem grend slemu sezone, US Open u Njujorku, jer su Amerikanci ublažili korona mere.

U ženskoj konkurenciji, Rumunka Simona Halep je osvojila Rodžers kup treći put u karijeri. U finalu mastersa u Torontu pobedila je Brazilku Beatriz Hahad Maju sa 2:1 (6:3, 2:6, 6:3).

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------



tagovi

Pablo Karenjo BustaHubert HurkačRodžers kupATP Rodžers kupMasters Montreal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara