Kecmanović (©Reuters)
Kecmanović (©Reuters)

Kec na Kecmanovića, finale je na vidiku

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 10:54

Pre mesec dana pobedio Van de Zandšulpa sa 2:0

Najbolji rejting u karijeri je Miomir Kecmanović već izborio rezultatima na turniru u Minhenu. To je samo potvrdilo da srpski teniser, koji je postao drugi reket naše zemlje, igra najbolju sezonu u karijeri.

Jedino što nedostaje je – trofej. A, šansa da se uzme u nemačkom gradu je velika. Jer, Kecmanović će danas (13.30) u polufinalu igrati protiv Botika Van de Zandšulpa, holandskog tenisera kojeg je pre mesec dana na Indijan Velsu eliminisao sa 2:0 u setovima (7:6, 7:5). Dakle, repriza takvog izdanja dovela bi Miomira na korak od trofeja.

Izabrane vesti

Uspeo je srpski teniser da probije „maler“ četvrtfinala ove sezone. Na čak pet uzastopnih turnira Kecmanović je ulazio u društvo osmorice najboljih, ali dalje od toga nije uspevao da se probije. I najzad, protiv Bazilašvilija je skinuo te „čini“ i prošao u polufinale.

Ima Miomir dobar bilans u 2022. godini od 19 pobeda i osam poraza, dosta bolji od današnjeg rivala, koji ima skor 11-9. Sve to govori da je srpski teniser u boljoj formi i blagi favorit pred ukrštanje reketa u Minhenu.

Još jedna stavka u korist Kecmanovića: dva finala ATP takmičenja je srpski as igrao u karijeri. Prvo, 2019. je izgubio u Antaliji od Lorenca Sonega, dok je drugo, godinu kasnije, dobio u Kicbilu protiv Janika Hofmana. Na drugoj strani, Van de Zandšulp nikada nije bio u poziciji da se bori za pehar.

Drugi polufinalni par u Minhenu čine Holger Rune i Oskar Ote.

Kada se pogleda ATP lista, od sve četvorice polufinalista Miomir Kecmanović je najbolje rangiran.


tagovi

Miomir KecmanovićATP Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara