Miomir Kecmanović (©AFP)
Miomir Kecmanović (©AFP)

Kecmanović bez krune: Fric pokorio Floridu

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.02.23. | 23:19

Amerikanac dobio srpskog tenisera u finalu turnira u Delrej Biču sa 2:1 (6:0, 5:7, 6:2) za sat i 59 minuta

Stao je Miomir Kecmanović na poslednjem stepeniku na Floridi. Nekada najbolji junior sveta poražen je u finalu Delrej Biča od sedmog igrača na ATP listi, Tejlora Frica – 1:2 (0:6, 7:5, 2:6) posle sat i 59 minuta igre.

Pobedio je Kecmanović Boržesa, Džirona i Albota, ali je domaći teniser bio prejak. Fric je ostavio s nulom u prvom setu našeg tenisera, ali se Miomir trgao u drugom periodu igre. Nije bilo brejka do 11. gema, kada je Srbin uzeo servis Amerikancu i uvek meč u treći set.

Izabrane vesti

U njemu je dominirao Fric, napravio je dva brejka, presudan u četvrtom gemu i naparavio odličan uvod pred dva velika turnira na tlu SAD-a, Masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

Kecmanović je pre ovog turnira bio 33. igrač sveta, sada će napredovati na ATP listi, dok je Fric pokazao da je u odličnoj formi i da bi mogao da osvoji i neke od dva predstojeća turnira iz Serije 1.000 u Kaliforniji i Floridi.

Turnir u Delrej Biču se igrao za nagradni fond od 718.245 dolara. Fricu je ovo prvi trofej na ovom turniru na Floridi. Prošle godine je najbolji bio Britanac Kameron Nori. Od srpskih tenisera u finalu ovog turnira je igrao Janko Tipsarević 2011. godine, ali je poražen od Argentinca Huana Martina del Potra.

-------------

Borba za 200.000 dinara se nastavlja. Opširnije OVDE.

-------------


tagovi

Miomir KecmanovićTejlor FricATP Delrej Bič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara