Miomir Kecmanović (Reuters)
Miomir Kecmanović (Reuters)

Kecmanović dobio bivšeg top 10 tenisera, Zverev pretnja već u drugom kolu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 10:56

Srpski teniser za 135 minuta na terenu savladao Dijega Švarcmana

Počela je sezona sjajno za Miomira Kecmanovića, igrao je osminu finala Australijan opena, a nakon što ga je Karlos Alkaras očekivano savladao u borbi za mesto među osam najboljih, srpski teniser nije uspevao da povrati samopouzdanje. Gubio je u Dejvis kupu od Slovaka Klajna, na startu turnira u Delrej Biču savladao ga je Amerikanac Kipson, dok ga je u prvoj rundi Los Kabosa porazio Australijanac Hidžikata. Ostao je Beograđanin u Meksiku, zaigrao u Akapulku i konačno probio led. Savladao je nekadašnjeg top 10 tenisera Dijega Švarcmana za 135 minuta na terenu - 2:1 (4:6, 6:3, 6:1).

Dugo već Argentinac nije u društvu najboljih tenisera planete. Poslednji put među deset najboljih bio je tokom maja 2021. godine, ali je uspeo da uzme Kecmanoviću prvi set na startu ATP 500 turnira. Ipak, nakon izgubljenog prvog perioda igre, Miša je zablistao u naredna dva, dozvolivši rivalu da osvoji svega četiri gema.

Izabrane vesti

Velika pobeda trenutno 53. tenisera sveta kojom bi mogla da mu obezbedi povratak među 50 najboljih. Trenutno mu je projektovani rang 49. mesto, ukoliko prođe još jednu prepreku, mogao bi i do 44. pozicije na ATP listi. Ali ona bi u perspektivni mogla da bude pakleno teška. Naredni protivnik biće mu Nemac, samo je pitanje da li daleko prihvatljiviji Danijel Altmajer (57. na svetu) ili Aleksander Zverev.

Da se vratimo još malo na Švarcmana, Miomir je prvi put u karijeri pobedio Argentinca. Prethodno je gubio od njega u četiri navrata i to prilično glatko. Prvi duel bio im je na Rolan Garosu 2020. godine, a Švarcman je na svojoj omiljenoj podlozi slavio sa 6:0, 6:1, 6:3. Nakon toga, u polufinalu Buenos Ajresa 2021. godine bilo je 6:0, 6:4, da bi 2022. godine Miomir pružio Švarcamanu jači otpor na rimskom Mastersu gde je treći set odlučen u taj-brejku. Prošle godine na Vimbldonu Kecmanović je protiv omalenog navijača Boke Juniors osvojio svega sedam gemova.


tagovi

Miomir Kecmanovićatp Akapulko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara