Kecmanović (©Reuters)
Kecmanović (©Reuters)

Kecmanović lakom pobedom do najboljeg rejtinga u karijeri

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.04.22. | 17:10

Debakl Zvereva u Minhenu

Definitivno igra Miomir Kecmanović najbolji tenis u karijeri, a za tu tvrdnju izborio je potvrdu danas na turniru u Minhenu.

Srpski teniser je sa lakih 2:0 u setovima (6:2, 6:4) eliminisao domaćeg predstavnika Danijela Altmajera i time izborio skok do najboljeg rejtinga u karijeri. Na današnji dan Kecmanović se popeo do 32. mesta na ATP listi, što je za šest pozicija bolje od dosadašnjeg najboljeg rezultata.

Izabrane vesti

Ali, tu nije kraj, jer Miomir može i bolje od toga. Njega čeka meč trećeg kola protiv Nikoloza Bazilašvilija i ako bi eliminisao i njega, srpski as bi prošao u polufinale, a istovremeno bi napredovao za još poziciju ili dve na ATP listi.

I dok Kecmanoviću gotovo sve polazi za rukom ove sezone, Aleksandar Zverev ne može da se „sastavi“. Nemački teniser, prvi nosilac na turniru u Minhenu, doživeo je težak poraz od Holgera Runea – 6:3, 6:2.

Dancu se sada otvara put ka završnici turnira, pošto ga na narednom koraku čeka bolji iz meča Rusuvuori – Kresi.

Zverev, na drugoj strani, nije uspeo da uđe finale nijednog turnira u 2022. godini. A, u Monte Karlu mu se otvarala mogućnost da čak do Rolan Garosa napadne Novaka Đokovića na prvom mestu ATP liste...


tagovi

Miomir KecmanovićAleksandar ZverevATP Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara