Miomir Kecmanović (AFP)
Miomir Kecmanović (AFP)

Kecmanović poveo protiv prvog nosioca, ali je Saša ipak krupna zverka

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 13:59

Srpski teniser poražen od Zvereva u četvrtfinalu ATP 250 turnira u Čengduu

Kraj za Miomira Kecmanovića na ATP 250 turniru u Čengduu. Srpski teniser je upisao dve pobede u Kini, ali preko prvog nosioca Aleksandera Zvereva nije mogao... Iako je osvojio prvi set i držao se do završnice drugog. Na kraju je Saša ipak bio krupna zverka za trećeg tenisera Srbije - 2:1 (5:7, 7:5, 6:2).

Dobra nedelja je iz Miomira Kecmanovića. Bolja od mnogih koje su proticale tokom jula i avgusta. Jer u tom periodu ispadao je u prvoj rundi Hamburga, drugom kolu Toronta, na startu mastersa u Sinsinatiju i na premijeri US Opena. Jeste Čengdu daleko najslabiji od pomenutih turnira, ali je prvi put posle više od 60 dana rođeni Beograđanin vezao dve pobede i zaličio na čoveka sposobnog da eliminiše top 10 tenisera.

Izabrane vesti

Maratonski meč od tri sata, a i prvi set od 72 minuta odigrali su srpski i nemački teniser. Razmenili su po brejk sredinom prvog perioda igre, a popularni Miša praktično je ukrao set Zverevu. Napravio je brejk u 12. gemu izvevši spektakularan ritern iz kojeg je došao i viner.

Od rane faze drugog seta Kecmanović je imao brejk zaostatka, ali je u međuvremenu uspeo da ga nadoknadi i izjednači na 4:4. Međutim, koban je bio 11. gem. Tada mu je Zverev oduzeo servis i u narednom gemu sigurno odservirao za izjednačenje. Ovakav rasplet situacije demoralisao je Miomira koji je u odlučujućem setu spustio gard osvojivši svega dva gema.

Bio je ovo treći međusobni okršaj visokog tenisera iz Hamburga sa srpskim predstavnikom i druga uzastopna pobeda. Miša je jedini put slavio 2019. godine u Sinsinatiju, takođe u tri seta.


tagovi

Miomir KecmanovićAleksander Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara