Miomir Kecmanović (Reuters)
Miomir Kecmanović (Reuters)

Kecmanović snalažljiv u taj-brejkovima, Đere poklekao pred Mađerom

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 20:51

Miomir u narednoj rundi protiv Francuza Rinderneha

Polovičan učinak srpskih tenisera drugog takmičarskog dana Serbia opena. Prvo je Miomir Kecmanović posle dva taj brejka eliminisao Argentinca Fakunda Banjisa – 2:0 (7:6, 7:6), ali je u nastavku programa podbacio Laslo Đere kojeg je eliminisao gotovo 50 mesta slabije rangirani Đanluka Mađer – 2:0 (6:4, 6:3). Srbija je tako ostala na pet predstavnika, pošto su od startnih osam prvog dana eliminisani Danilo Petrović i Viktor Troicki, pre nego što je ista sudbina zadesila Đerea.

Kada je reč o Kecmanoviću preko dva sata bilo mu je potrebno da se izbori sa 102. teniserom sveta i izbori plasman u narednu rundu gde ga čeka okršaj sa Francuzom Arturom Rindernešom. Kecmanović nije iskoristio prvu set loptu u desetom gemu, meč je otišao u taj brejk, a tamo su se oba rivala mučila sa realizacijom na svoj servis, pre nego što je srpski teniser iskoristio treću priliku da povede.

Izabrane vesti

Drugi set je obilovao brejkovima jer su oba tenisera dozvoljavala da im protivnik oduzme servis u tri navrata. Deveti gem, najduži u meču doneo je ozbiljnu dramu, meč loptu za Kecmanovića, ali je Miomir do pobede morao još težim putem. Novi taj brejk, ovoga puta manje neizvesan, treća meč lopta pretvorena je u trijumf.

Nešto kasnije, Đere je brejkom otvorio duel sa Mađerom, ali mu je Italijan u završnici seta dva puta oduzeo servis i poveo. U šestom gemu drugog seta početni udarac je ponovo popustio, nakon čega nije bilo povratka. Odrbanio je dve meč lopte pri rezultatu 5:3, uspeo da produži meč za koji minut, ali je Mađer bio pribran i u svom servis gemu završio posao.


tagovi

Miomir KecmanovićLaslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara