Miomir Kecamnović (Reuters)
Miomir Kecamnović (Reuters)

Kecmanović u drugom kolu! Jasniji je i Novakov put do osmine finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 09:31

Đoković na Štrufa pa na Milmana ili Davidovič Fokinu

Srbija ima još jednog tenisera u drugom kolu olimpijskog turnira. Miomir Kecmanović je na startu Igara savladao poljskog tenisera Kamila Mahžaka 6:4, 6:2 posle sat vremena i 18 minuta igre.

Srpski teniser je lako opravdao ulogu favorita protiv 115. tenisera sveta i ide u drugo kolo gde ga čeka bolji iz duela 15. nosioca Igoa Umbera i španskog tenisera Pabla Anduhara Albe.

Izabrane vesti

Već u prvom gemu protiv Mahžaka je Kecmanović napravio brejk i najavio trijumf. Iako je Poljak uspeo da napravi ribbrejk u šestom gemu, Miomir je već u sledećem gemu opet oduzeo servis rivalu i tu prednost zadržao do raja seta. U drugom setu je ekspresno stigao do vođstva od 4:0 i lagano priveo meč kraju.

Poznato je i put Novaka Đokovića kroz žreb. U drugom kolu ga čeka iskusni Nemac Jens Lenard Štruf koji je sa 6:3, 6:4 savladao Brazilca Monetira. Nemac je 48. igrač sveta, ima 31 godinu i ne bi trebalo da predstavlja problem Đokoviću. Novak ga je pobedio u svih dosadašnjih pet duela.

Ako opravda učlogu favorita protiv Štrufa, Đoković u trećem kolu ide na boljeg iz duela između Australijanca Džona Milmana i Španca Alehandra Davidvodiča Fokine. Milman je u prvom kolu savladao talentovanog Italijana Lorenca Musetija 6:3, 6:4, dok je Davidovič Fokina bio ubedljiv protiv iskusnog Portugalca Souze – 6:3, 6:0.

Od favorita, dalje ide drugi nosilac Denis Medvedev koji se mučio protiv nezgodnog Kazahstanca Bublika i spasao set loptu u drugom setu - 6:4, 7:6 (10:8).


tagovi

Miomir Kecmanovićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara