Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kirjos kao brzi voz u Majamiju, Fonjini pao za sat vremena

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.03.22. | 22:27

Australijanac dosadašnja tri meča na Floridi dobio za manje od tri i po sata

Nastavlja Nik Kirjos sa impresivnim partijama ove sezone. Posebno na turniru u Majamiju. Stigao je na Floridu kao dobitnik vajld karte, ali iz kola u kolo sve ozbiljnije ističe kandidaturu za osvajanje turnira. U prvoj rundi je eliminisao Adrijana Manarina za sat i po vremena, potom Andreja Rubljova za 52 minuta, večeras, u trećem kolu i Fabija Fonjinija za svega 64 minuta – 2:0 (6:2, 6:4).

Dakle, na dosadašnja tri meča, Kirjos je na terenu proveo manje od tri i po sata i svakog od rivala dobio maksimalnim rezultatom. Štaviše, sve dosadašnje pobede, a bilo ih je sedam računajući i večerašnju, ostvario je bez izgubljenog seta!

Izabrane vesti

Fonjini nije bio ni blizu da mu pokvari učinak. Ma ni da pripreti. Ni u jednom od devet servis gemova, Kirjos nije rivalu dozvolio brejk loptu. Imao je 77 odsto uspešnosti ubačenog prvog servisa, prilikom istog izgubio svega pet poena, a ništa manje uspešan nije bio ni pri drugom servisu (osvojio sedam od deset poena).

S druge strane, Kirjos je brejk napravio na samom početku i potvrdio ga u finišu seta (pri rezultatu 4:2), da bi u drugom setu ključan bio deveti gem u kojem je Australijanac bez izgubljenog poena preoteo Italijanu servis gem, a već u narednom na isti način ga potvrdio za plasman u osminu finala gde ga čeka bolji iz duela Karenjo-BustaSiner.




tagovi

Nik KirjosFabio Fonjini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara