Nik Kirjos (©Reuters)
Nik Kirjos (©Reuters)

Kirjos obasipa pohvalama Novaka: Nikada više nećemo videti nekoga ko tako igra i pobeđuje

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 00:50

“Biće tužno kada Đoković, Nadal i Federer budu otišli”, kaže Australijanac

Zakopali su ratne sekire Nik Kirjos i Novak Đoković. Australijanac više ne šalje otrovne strelice ka srpskom teniseru, kao što je godinama unazad slao, sve dok jedan od najboljih tenisera koje je svet video - ako ne i najbolji - nije utamničen u Melburnu, a zatim i deportovan. 

Kada su se na Đokovića svi ustremili, Kirjos je odlučio da bude njegov štitonoša. Uvek u centru pažnje, najčešće zbog stvari van terena ili ispada na njemu. U Londonu je “beli sport” dočekao da se o Niku Kirjosu priča zbog umeća, igre i plasmana u finale. Za prvi grend slem trofej u singlu - u dublu osvojio Australijan open u paru sa Tanasisom Kokinakisom - igraće u nedelju protiv čoveka koji na Vimbldonu od 2017. godine nije izgubio meč. 

Izabrane vesti

Na račun šestostrukog šampiona Vimbldona, ali i preostala dva člana velike triojke, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ima samo reči hvale Kirjos. Nekada je gledao da ih potkači za najmanju sitnicu, sada je gaji veliko poštovanje. Možda je i ranije, ali to ničime nije pokazivao. Naročito ne prema Novaku Đokoviću

“Nikada više nećemo videti takmičara poput Rafe. Nikad nećemo videti nekog ko igra bez napora kao Rodžer. Verovatno nikada nećemo videti nekog ko igra i pobeđuje kao što to radi Novak. Biće tužno kada budu otišli, a kada se to dogodi, osećam da mogu da podignem grend slem trofej, ali da ne stvaram pritisak", rekao je Nik Kirjos

O talasu mladih igrača dugo se priča, međutim, oni i dalje nisu dorasli Novaku i Rafi. Još nisu na potrebnom nivou da ih “oteraju” od grend slem trofeja i preuzmu vodeću ulogu. Ali, Kirjos veruje da bi jednoga dana mogli da dosegnu taj nivo. 

"Dolazi veliki broj mladih igrača. Alkaras je neverovatan. Videli ste šta je Siner u stanju da uradi. Čak i Nakašima, način na koji je odigrao ovaj turnir. Mislim, ipak, da ja i ti momci možemo da uđemo u njihove cipele”, poručio je Australijanac.


tagovi

Nik KirjosNovak ĐokovićVimbldongrend slemATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara