Kiša pada, trava raste (©Reuters)
Kiša pada, trava raste (©Reuters)

Kiša odlaže Novakov start u Monte Karlu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 12:04

Meč najboljeg tenisera sveta treći je na centralnom terenu, početak duela protiv Safijulina ne očekuje se pre 16 časova

Stigao je Novak Đoković u Monte Karlo kako bi otpočeo pripreme za Rolan Garos i Olimpijske igre - dva najznačajnija događaja na šljaci u 2024. godini. Masters u Kneževini jedini je veliki turnir koji je Srbin osvajao manje od tri puta, a poslednjih godina na Azurnoj obali nije beležio sjajne rezultate. Sada je i kiša krenula da remeti Novakov raspored, pošto je početak današnjeg programa na trećem mastersu u godini odložen, a umesto u planiranih 10.30, neće krenuti pre 13.00.

Prvi meč na centralnom terenu odigraće Aleks De Minor i Stan Vavrinka, a zatim će na teren Miomir Kecmanović i Mateo Beretini. Kada Miša završi meč s finalistom Vimbldona iz 2021. godine na teren će najbolji. To se neće dogoditi pre 16 časova, a u zavisnosti od trajanja prethodna dva okršaja, moglo bi da bude i do sat ili dva kasnije. Posle srpsko-ruskog duela, na teren će Aleksander Zverev i Sebastijan Ofner, da odigraju poslednji meč dana.

Izabrane vesti

Novak je dva puta u karijeri osvojio masters u Monte Karlu (2013, 2015), a u prethodne tri godine eliminisan je pre četvrttfinala. Najpre je 2021. bolji bio Danijel Evans u osmini finala, zatim 2022. Alehandro Davidovič Fokina u šesnaestini finala, a prošle godine Lorenco Muzeti u osmini finala. Interesantno, ako danas pobedi 36. tenisera sveta Romana Safijulina, Novak bi u narednoj rundi ponovo mogao da se sastane sa mladim Italijanom. Muzetijev rival u šesnaestini finala je Francuz Artus Fis.


tagovi

Novak ĐokovićATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara