Foto: AFP
Foto: AFP

Klasa je klasa: Vratio se Federer i slomio Evansa u tesnom obračunu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 18:49

Švajcarac slavio s 2:1 u setovima

Vratio se Rodžer Federer posle 405 dana pauze, zaigrao na turniru u Dohi, i uspeo da dobije prvi meč po povratku protiv Danijela Evansa. Tri seta, mnogo borbe i na kraju jednoručni bekhend koji je presudio Evansu – 2:1 (7:6, 3:6, 7:5).

Slavio je tako Švajcarac u drugom kolu turnira u Kataru, pošto je u prvom bio slobodan. Nije blistao, daleko od toga, ali i na njegovom licu posle meča mogli smo da vidimo olakšanje koje je osetio kada je ostvario pobedu.

Izabrane vesti

Videlo se naravno da Švajcarac nije u najboljoj formi, on bi Evansa uvek ranije lako savladao, ali posle tolike pauze, sve je izazov. Izašlo je to na videlo i u ovom meču, prvi set je pripao Federeru posle velike drame u taj-brejku. Dobio je prvi deo igre Federer sa 10:8.

U nastavku je pao, Evans je uspevao da izdrži u razmenama i doveo je sebe u situaciju da ima 1:1 protiv jednog od najvećih tenisera u istoriji.

Hrabro je nastupio Britanac i u trećem setu, imao šansu da brejkne Federera, ali se Švajcarac nije dao. Na kraju je Rodžer uspeo da povratak na teren obeleži pobedom. Dobar meč, Evans se borio koliko je mogao, ali – klasa je presudila.

"Bilo je mnogo izazova u karijeri, imam dobar tim koji vodi računa o meni i to je vredelo jer sam došao do pobede na ovom meču. Mislim da je za sve igrače jako bitno da osete dobru atmosferu. Bili smo na socijalnoj distanci, ali ste bili sjajni. Svima je bilo teško u poslednje vreme. Želim svima da budu zdravi", rekao je vidno raspoloženi Federer posle pobede.

Federer je završio meč sa 13 as udaraca, nije napravio nijednu duplu i dobijao je skoro 80% poena na prvi servis. Spasio je 3/4 brejk lopte, što je vrlo važno istaći u ovakvom meču kakav je odigran u Dohi. Gledaćemo još Švajcarca na ovom turniru.


tagovi

Rodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara