(© Reuters)
(© Reuters)

Ko vodi 1:0 protiv Alkarasa taj piše propalo: Karlitos preokretom do finala Sinsinatija

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 01:32

Hubert Hurkač propustio veliku šansu

Sve što je potrebno Karlosu Alkarasu da postane veliki šampion Španac poseduje. Čvrstinu, snagu, umeće, ali i živce kao konopce. Primetno na Mastersu u Sinsinatiju, gde nikog nije savladao glatko, ali je svaki put našao način da prođe. I tako, mic po mic, evo ga u finalu.

U još jednom duelu tokom kojeg se mučio, momak iz Mursije je savladao Huberta Hurkača i izborio osmo finale u kalendarskoj godini. Biće u prilici da se bori za sedmu titulu, jer je demonstrirao psihološku stabilnost i u kritičnim trenucima. Ona mu je u kombinaciji sa teniskom veštinom pomogla da nadokandi set zaostatka i spase meč loptu u drugom setu, te kad je to preživeo sve je za mladog asa bila voda – 2:1 (2:6, 7:6, 6:3).

Izabrane vesti

Ključnim se ispostavio promašeni zicer Hurkača pri vođstvu 1:0 u setovima i 5:4 u narednoj deonici. Naizgled lagani forhend, koji bi, da je moguća repriza, žmureći poslao u teren, izbacio je u aut, automatski sebe sputao na psihološkom planu, a Karlitosu omogućio da zgrabi šansu. Osvajač Vimbldona ju je dočekao, razleteo se terenom, uspravio se, počeo da pogađa moguće i nemoguće, pa je izjednačio. A uzdrmanog rivala, kome je verovatno u malom mozgu slika kako loptica odlazi van linija igrališta, dokrajčio u odlučujućoj deonici.

I to tako što je svoje gem servise dobijao lako, Hurkaču tek iz 11. pokušaja oduzeo servis, što mu je bilo dovoljno da umaršira finale. Tamo će imati na šta da se osloni, ako bude prpa, jer je ove sezone dobio čak devet mečeva posle zaostatka 0:1 u setovima. Mentalna snaga. Mada, ima jedan momak koji je na tom planu nenadmašan.


tagovi

ATPHubert HurkačKarlos AlkarasATP SinsinatiMasters u Sinsinatiju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara