Janik Siner (©Reuters)
Janik Siner (©Reuters)

Kome pripada budućnost? Nije samo Alkaraz, Janik kao Rafa i Nole

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 09:12

Italijani egzaltirani. Janik Siner hladan kao špricer. I ubitačan

Karlos Alkaraz je probio led i trijumfom na Ju-Es Openu 2022. postao prvi teniser sa grend slem titulom rođen u 21. veku. Prošle godine je tom podvigu pridodao i pehar sa Vimbldona i nekako logično je svetska javnost počela da o Špancu piše kao o čoveku koji će posle penzionisanja Novaka Đokovića preuzeti vlast na ATP turu.

A kako se Novak još nije penzionisao, niti se vidi dan kada će se to desiti, obojica su na Australijan Openu dobili žestoku konkurenciju. Janik Siner je podsetio planetu da je možda i prerano izdigla Alkaraza do statusa prestolonaslednika, jer kruni se raduju i drugi s tim da Italijan zaista ima argumente da se umeša u ovu priču.

Izabrane vesti

Recimo, Sineru je ova današnja pobeda nad Đokovićem četvrta iz prvih šest u sudarima sa prvim reketom sveta. Debitovao je takođe protiv Novaka 2021. U Monte Karlo i izgubio, zatim je savladao Alkarasa 2023. u Majamiju, pa Novaka u grupnoj fazi završnog turnira u torinu (u finalu ga je Srbin savladao), Dejvis Kupu i sada na Australijan Openu. Uspešniji start protiv najboljih na svetu je od uvođenja ATP rang liste 1973. godine imao samo Rafael Nadal sa pet pobeda, hvala Rolan Garosu na tome.

Siner je takođe do prvog finala Australijan Opena stigao sa 22 godine i 163 dana i po tome je najmlađi još od – Novaka Đokovića iz 2008. godine. A svi znamo šta je posle Đoković postao za Australijan Open.

Janik Siner će verovatno postati i legenda italijanskog porta. Jer verovali ili ne, italijanski teniseri od već pomenute 1973. godine nijednom na grend slemu nisu pobedili prvog na ATP listi. Do ovog trenutka bili su u seriji od 23 uzastopna poraza.

Siner je pride sve to uradio na autoritativan načina. Ponovićemo i sto puta ako treba – bez izgubljenog seta. I bez makar jedne brejk šanse date Novaku što se Đokoviću nije desilo nijednom u grend slem karijeri, ako računamo samo mečeve koji su i završeni.


tagovi

Novak ĐokovićJanik SinerAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara