Janik Siner (foto: Reuters)
Janik Siner (foto: Reuters)

Kompleks od Medvedeva više ne postoji! Janik Siner je kralj Pekinga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 16:37

Italijan u odabranom društvu Đokovića, Alkarasa i Medvedeva kao jedan od najbolja četiri tenisera 2023. godine

Juče četvrta pobeda u međusobnim okršajima nad Karlosom Alkarasom, danas prvi skalp Danila Medvedeva u karijeri vredan trofeja ATP 500 turnira u Pekingu! Iza Janika Sinera je jedna od najboljih nedelja karijere tokom koje je pokazao da do kraja sezone, ali i u narednoj takmičarskoj godini želi da ukrade Alkarasu deo planetarne pažnje koju je skrenuo na sebe.

Na betonu, protiv specijaliste za beton, nije napravio nijedan brejk, ali je kroz dva taj-brejka nacrtao sebi put do trećeg trofeja u 2023. godini, prekinuvši negativnu seriju u okršajima sa Medvedevim koji ga je do sada pobeđivao u šest navrata! - 2:0 (7:6, 7:6). Dakle, kompleks od Medvedeva više ne postoji.

Izabrane vesti

Mučio je Medvedev Novaka Đokovića pre manje od mesec dana u finalu US opena, jurio u prestonici Kine 18. titulu karijere na tvrdoj podlozi, ali protiv nadahnutog Italijana nije mogao. Činjenica, egal borba ogleda se i u podatku da nijedan od rivala nije uspeo da oduzme servis ovom drugom, ali je momak iz južnog Tirola bio koncentrisaniji u taj-brejkovima. Rus je jednostavno nestajao na otvaranjima 13. gemova i to ga je koštalo poraza u Pekingu.

U prvom taj-brejku Siner je napravio seriju od 5:0 posle koje nije bilo povratka za trećeg tenisera sveta, u narednom je 22-godišnjak startovao sa 3:0 s prednošću od jednog mini brejka. Nastavilo se sa sigurnim servisima na obe strane, Janik je imao prednost 5:2, ali Medvedev nije uspeo da se ponovo primakne posle svojih servisa već je identičnim rezultatom izgubio i drugi taj-brejk.

Posle ATP 250 turnira u Monpeljeu i mastersa u Kanadi, Siner je podigao treći pehar ove sezone, a ukupno deveti u karijeri. Obezbedio je Italijan i najbolji renking karijere u vidu četvrtog mesta ATP liste. Istina, skočio bi na četvrtu poziciju čak i da je poražen.

I još jedan, nimalo nevažan podatak. Siner se prvi put u karijeri kvalifikovao na završni masters koji jeste igrao 2021. godine, ali kao zamena za povređenog zemljaka Matea Beretinija. Siner je sa 4.820 bodova četvrti u ovogodišnjoj ATP trci i u odabranom društvu Novaka Đokovića, Alkarasa i čoveka kojeg je danas nadigrao.


tagovi

Janik SinerDanil MedvedevATP Peking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara