(©Reuters)
(©Reuters)

Koreča: A, nekada smo mislili da Samprasovih 14 slemova niko neće dostići

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 15:52

„Srećan sam zbog Novakove pobede“, poručuje Španac

Teško je razumeti, ali je tako: Aleks Koreča, Španac, veliki je navijač Novaka Đokovića.

Ceni on i Nadala, čak je pustio i suzu kada je Rafa uzeo poslednji Rolan Garos, ali Đokovića simpatiše ništa manje nego svog zemljaka.

Izabrane vesti

Nije Koreča krio ni posle Vimbldona što je završen trijumfom srpskog tenisera.

„Znam da je nemoguće razumeti, ali mnogo sam srećan zbog Novaka. Bila je ovo jako teška godina za njega. Nadmašio je Rodžera, sada juri Rafu ponovo, tako da je trka i dalje otvorena. Mislim da je to odlična stvar za sport generalno. Dobro je što je Novak nastavio da pobeđuje, jer je veliki profesionalac“, rekao je Koreča za Jurosport.

On se osvrnuo na nestvarne rezultate Nadala i Đokovića, koji nastavljaju da podižu tenisku lestvicu do neslućenih visina.

„A, nekada smo svi mislili da Samprasovih 14 slemova niko neće dostići... Zato mi je i dalje neverovatno šta rade. Otišli su preko 20 trofeja i nastavljaju da se jure“.

Oduševljen je Koreča igrom koju je Novak prikazao u finalu Vimbldona.

„Ne znam ni kako mu sve uspeva. Da tako kontroliše emocije, da bude toliko dobar teniser, čovek, profesionalac, da ima takvu stabilnost“, priznao je Koreča.

Iako je Novak Đoković od danas tek sedmi teniser sveta na ATP listi, Mats Vilander smatra da je to potpuno nebitna stvar.

Mislim da Novaku ništa ne znači da li je prvi ili sedmi na listi. Za njega je sada sve u titulama, u trofeju sa Vimbldona i u osvajanju grend slem pehara, da bude najbolji u istoriji“, podvukao je Vilander


tagovi

Aleks KorečaNovak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara