Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Koreča o slučaju Đoković: Sramota za tenis, najgori mogući scenario

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.01.22. | 13:18

„Nije Novak sam sebi dodelio medicinsko izuzeće“, kaže Španac

Nastavlja teniska stara garda da otvoreno komentariše slučaj Novaka Đokovića, dok mlađi i dalje ćute, ne želeći da se zamere.

Nekadašnji dvostruki grend slem finalista Aleks Koreča, sada jedan od teniskih eksperata, čest gost svetskih medija, pričao je za Eurosport i jasno rekao da je Novaku moralo da se dozvoli da igra, ako su mu Australijanci već izdali medicinsko izuzeće od vakcine.

Izabrane vesti

Španac je ceo slučaj nazvao velikom sramotom za sport, pogotovo za tenis.

Vau, kakav haos, kakva šteta. Kakva sramota za sve, pogotovo za Novaka, pogotovo za tenis. Novak je imao sva prava da traži izuzeće i ako su mu ga već dali, trebalo je da ga puste da igra. Nije Đoković sam sebi dao dozvolu, konačna odluka nije bila na njemu“, poručio je Koreča.

On je dodao da je bilo potrebno malo više transparentnosti sa svih strana.

Teško je nama sa strane da razumemo odluku o izuzeću, jer mi nemamo dovoljno informacija. Trebalo je da budu više transparentne sve strane, računajući i Novaka. Trebalo je svi zajedno da nastupe i kažu: „Vidite, takva i takva je situacija“. Ovako čuvajući privatnost su samo kreirali kontroverzu“.

Haos je nastao i sad...

Ovo je najgori mogući scenario. Najboljem teniseru na svetu nije dozvoljeno da igra na takmičenju u zemlji koja je veoma striktna i restriktvna prema svojim građanima. Ovo neće prijati ni Đokovićevom ugledu, kao ni turniru. Sada je sve postalo globalna stvar“, poručio je Koreča.


tagovi

Novak ĐokovićAleks KorečaAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara