Nađa Podorska ©AFP
Nađa Podorska ©AFP

Krah Svitoline protiv 131. na svetu

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.10.20. | 15:19

Ukrajinsku teniserku u osmini finala RG-a zaustavila kvalifikantkinja iz Argentine

Jedna od najvećih preostalih zvezda u ženskom singlu Rolan Garosa, Elina Svitolina završila je učešće na ovogodišnjem izdanju pariskog grend slema. I tako nastavila sa slabim nastupima na četiri najveća turnira sa kojih nema ne samo pehar, nego ni finale.

Bolja od treće nositeljke neočekivano lako i brzo bila je praktično anonimna, 13. igračica na svetskoj lestvici, Nađa Podorska. Argentinska tinejdžerka je tako u Parizu zabeležila već sedmu pobedu pošto se do glavnog žreba probila kroz kvalifikacije. Pošto je prethodno osvojila manji ITF turnir devojka iz Rosarija, grada na severu Argentine, rodnom mestu takvih fudbalskih superstarova kao što su Lionel Mesi, Ezekijel Laveci, Anhel Di Marija, Maksi Rodrigez, Mauro Ikardi i mnogi drugi, je sada u seriji od 13 trijumfa.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da Podorska, iako nosi nadimak Ruskinja, zapravo poreklom iz Ukrajine odakle su joj došli baba i deda sa očeve strane. Njena naredna protivnica će biti pobednica  odmeravanja između Poljakinje Ige Svjatek i još jedne kvalifikantkinje, Italijanke Martine Trevizan.


tagovi

Rolan GarosElina Svitolina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara