Kraj za Nadala: Cicipas se vratio iz mrtvih i šokirao Španca posle 0:2!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.21. | 13:32

Grk posle gubitka 2:0 u setovima prekorenuo meč

Au, kakav šok za Rafaela Nadala koji je posle dva seta mislio da će da će do polufinala Australijan opena najkraćim putem kao što je to bilo i u prethodnim rundama kada je sa 3:0 u setovima "čistio" Lasla Đerea, Majkla Moua, Kamerona Norija i Fabija Fonjinija.

Međutim, Stefanos Cicipas se izdigao kao feniks i posle više od četori časa slavio 3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5. U borbi za finale Grk će u petak igrati sa Rusom Danilom Medvedevim koji je daleko lakše preskočio četvrtfinalnu prepreku, zemljaka Andreja Rubljova - 7:5, 6:3, 6:2.

Izabrane vesti

Cicipas je posle dva loša seta u trećem samouvereno čuvao svoj servis. I Nadal je bio siguran u gemovima na svoj servis, pa je taj brejk odlučivao ko će osvojiti set.

Ruka Grka bila je mirnija, a glava hladnija čak i u momentima kada je Rafa na početku napravio mini brejk. Sačekao je Cicipas priliku, iskoristio je i okrnjio perfektan niz Španca od čak 14 dobijenih setova u Melburnu ove sezone.

To kao da je poremetilo psihološiku balans Nadala. Tek jedan gem u četvrtom setu na svoj servis uspeo je da ga osvojio pre igranja na razliku, pa se postavljalo pitanje kada će da padne. A pad se desio baš u najboljem trenutku za Cicipasa. Grk je kod 4:4 napravio brejk, a zatim na svoj servis rutinski uveo meč u peti set.

A u njemu nijedan od igrača nije pokazivao umor iako su su uveliko bili u četvrtom satu igre, "preteći" da će gledaoci uz TV ekrane morati da ostanu bar koji minut i petog časa.

I Rafa i Cicipas su čuvali gemove na svoj servis, pa se Grk prvi put kod 5:4 za Španca prvi put suočio sa situacijom da više nema pravo na popravni ukoliko želi da ostane u meču. Lako je izneo taj teret, prebacujući ga u narednom gemu na Nadala koji je 40. neiznuđenom greškom omogućio Grku tri vezane brejk lopte, a on je iskoristio već prvu i zgrabio priliku da servira za meč.

Ali, Nadal nije odustajao. Znao je da više nema prostora za uzmicanje. Uzeo je prva dva poena na servis Grka, spasao prvu, pa drugu meč loptu. Zatim se izborio za brejk loptu koja je stala na mreži, produžavajući dramu u kojoj Cicipas iskoristio treću meč loptu za prolazak u polufinale.


tagovi

Australijan openAustralijan Open 2021.Stefanos CicipasRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara