Norvežani već imaju ceo plan priprema za EP

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.03.20. | 15:19

Spreman program od 19. maja do 9. juna

Jednako su udaljeni Norveška i Srbija od Evropskog prvenstva. S tim što će 26. marta uveče jedna ostati bez ikakvih šansi, a druga će imati „zicer“ na svom terenu da 31. marta protiv Škotske ili Izraela izbori plasman na šampionat posle 20 godina.

Bez obzira što je sve to na dalekom štapu, Norvežani su već isplanirali sve što se tiče njihove reprezentacije, za slučaj da se plasman na šampionat izbori.

Izabrane vesti

Tako će, recimo, prvo okupljanje igrača biti 19. maja u Norveškoj.
Mnogo igrača će nastupati za svoje klubove do kraja maja, tako da bismo imali ograničen broj fudbalera na početku priprema“, rekao je selektor Norveške Lars Lagerbek.

Prvi deo priprema trajaće do 30. maja, a onda će Norveška, prema skovanom planu, odigrati prijateljski meč sa Danskom 1. juna. Nakon utakmice, tim se vraća u bazu u Norveškoj, a 6. juna će biti na redu novi duel, kod kuće sa Slovačkom.

Posle toga bi Lagerbekov tim otputovao u kamp u Glazgovu, u kojem bi se pojavio 9. juna. Prva utakmica na Evropskom prvenstvu za pobednika baraža Lige nacija C je 15. juna na Hempden parku protiv Češke.

Naravno, svega ovog neće biti ako Srbija na Ulevalu 26. marta izbaci Norvešku. Neko će reći da su Skandinavci majstori organizacije, da ništa ne prepuštaju slučaju, drugi da prave ražanj dok je zec još u šumi... Videćemo šta će reći Orlovi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara