Filip Krajinović (Reuters)
Filip Krajinović (Reuters)

Krajinović preokretom do predvorja glavnog žreba Monte Karla

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.04.23. | 13:42

Srpski teniser savladao Rusa Safiulina u tri seta, na putu mu stoji Mađar Marton Fučovič

Težak početak 2023. godine za Filipa Krajinovića, turobna dva meseca su iza srpskog tenisera. Od februara do aprila ispadao je u prvim rundama Monpeljea, Marselja, Dubaija, Indijan Velsa i Finiksa, ali seriji poraza konačno je došao kraj. Srpski teniser uspešno je prebrodio prvu prepreku u kvalifikacijama za masters u Monte Karlu. Posle izgubljenog prvog seta uspeo je da savlada Rusa Romana Safiulina - 1:2 (7:6, 3:6, 2:6) i da dođe na korak od glavnog žreba turnira u Kneževini. Da bi zaigrao na prvom mastersu na šljaci ove sezone moraće da pobedi i Mađara Martona Fučoviča.

Bila je ovo tek četvrta pobeda 31-godišnjaka iz Sombora u 11. meču u 2023. godini, a duel je potrajao dva sata i 16 minuta. Safiulin je vodio sa 4:1, pa sa 5:2, Krajinović uspeo da podigne nivo igre, uspešno je pogađao vinere, ali je to bilo dovoljno samo za taj-brejk. Ne i za osvajanje prvog seta.

Izabrane vesti

Drugi set obeležila je velika nepostojanost servera budući da je viđeno čak pet brejkova. Počelo je Krajinovićevim vođstvom od 2:0, Rus je uzvratio sa dva brejka i tri osvojena gema, a onda je dozvolio Srbinu da mu još dva puta oduzme servis i izjednači.

Krajinović je furiozno otvorio i odigrao odlučujući period igre, napravio je dva brejka, imao izvrsnu realizaciju ubačenog prvog servisa i za nešto više od pola sata razoružao protivnika.

Plasman u glavni žreb Monte Karla izuzetno bi značio Somborcu koji je od starta 2023. godine pao za 24. pozicije na ATP listi. Godinu je startovao kao 54, a sada je 78.

Ne pre 16.00 časova i Dušan Lajović će se boriti za finale kvalifikacija, a protivnik će mu biti Portugalac Žoao Souza.


tagovi

Filip KrajinovićATP Monte Karlomonte karlo masters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara