Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Krajinović protutnjao do drugog kola RG

Vreme čitanja: 1min | pon. 31.05.21. | 13:32

Lako protiv Marterera – 3:0

Kao brzi voz projurio je Filip Krajinović kroz prvo kolo Rolan Garosa. Pridružio se Laslu Đereu i Miomiru Kecmanoviću u tom društvu.

Kvalifikant Maksimilijan Marterer, koji je prošle godine imao neke vrlo zapažene rezultate, nije uspeo ni da unese neizvesnost u meč, jer je Krajinović od početka do kraja sve držao čvrsto u svojim rukama – 6:4, 6:1, 7:6.

Izabrane vesti

U narednoj rundi takmičenja Filip će igrati sa Džonom Iznerom, Amerikancem razornog servisa, koji je u prvom krugu pobedio zemljaka Sema Kverija (3:0), takođe igrača kojem je početni udarac ubedljivo najbolji iz repertoara.

Pokazao je Krajinović protiv Marterera da su mu čvrsti nervi jaka strana. U prvom setu je odmah napravio brejk, u prvom gemu i sačuvao ga do kraja seta. Drugi je dobio rutinski, deklasirao je Nemca, dok je u trećem propustio četiri meč lopte na 6:5, ali je u taj-brejku bio odličan i dobio ga sa 7:3.

Od srpskih predstavnika na teren će danas još Dušan Lajović protiv Nikoloza Bazilašvilija i Ivana Jorović, koja će se boriti protiv Tereze Martincove.

Rolan Garos – muškarci: Krajinović (Srb) – Marterer (Nem) 6:4, 6:1, 7:6, Izner (SAD) – Kveri (SAD) 7:6, 6:3, 6:4, Monteiro (Bra) – Čerundolo (Arg) 6:3, 6:4, 6:3. Žene: Brengl (SAD) – Osorio Serano (Kol) 7:5, 6:4, Hercog (Slo) – Bertens (Hol) 6:1, 3:6, 6:4, Tan (Fra) – Korne (Fra) 6:4, 6:4, Vondrusova (Češ) – Kapeni (Est) 4:6, 6:3, 6:0...


tagovi

Filip KrajinovićDžon IznerRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara