(©Reuters)
(©Reuters)

Kralj ponovo na tronu i ide po 400 nedelja na vrhu

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.06.23. | 18:36

Novak Đoković od sutra ponovo prvi na ATP listi

Zadatak je bio jasan: Samo sa titulom u Parizu Novak Đoković je mogao da se vrati na prvo mesto ATP liste. Tamo gde mu je mesto.

Za sve druge to je lakše reći nego učiniti, ali za Novaka Đokovića ne postoji nemoguća misija. Rečeno – učinjeno. U ruci je 23. grend slem titula u karijeri, a od ponedeljka, od sutra, srpski sportski genije biće ponovo na prvom mestu svetske liste.

Izabrane vesti

Od sutra Đoković će sedeti na tronu sa 7.595 bodova, sa 420 bodova više od Karlosa Alkarasa, kojeg je eliminisao u polufinalu Rolan Garosa.

Nije tu kraj cijevima za Novaka. Daleko od toga. Novi mu je tu pred nosom: da dođe do 400. nedelje na prvom mestu. Samo podsećanja radi, pre Đokovića rekorder je bio Rodžer Federer sa 311 sedmica. Koliko to sad deluje u dalekoj prošlosti...

Brzo će i to. Novak Đoković je 387 nedelja do sada bio broj jedan, tako da je do te magične brojke 400 sada otvoren „autoput“. Jer, dočekaće srpski as Vimbldon kao najveći favorit, tamo mu se neće brisati bodovi, jer ih pre godinu dana za trijumf nije ni dobio. Sve je ponovo na reketu teniskog GOAT-a...


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara