Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Kralj šljake kao brzi voz: Nadal bez izgubljenog seta do osmine finala

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.06.21. | 18:08

Kameron Nori nije imao ni šansu - 3:0

Gospodar Pariza, „večiti“ šampion Rolan Garosa kao brzi voz tutnji ka završnici omiljenog grend slema.

I kako turnir odmiče, tako i Rafael Nadal dodaje gas, ubrzava igru, koju njegovi rivali ne uspevaju da isprate. Treći meč u prestonici Francuske, treći put bez izgubljenog seta, a Kameron Nori nije baš mačiji kašalj, 43. je teniser sveta.

Izabrane vesti

Samo što kada je sa druge strane „zid“ zvani Rafa, onda svaki poen, svaki pokret, postaje duplo teži. Nadal je stigao među 16 najboljih maksimalnom pobedom nad Britancem – 6:3, 6:3, 6:3.

Zna šampion Rolan Garosa i ko će mu biti naredni rival, čeka nas sudar generacija, pošto će mu na put stati Janik Siner, verovatno najtalentovaniji teniser sveta. Njih dvojica su se prvi put sreli prošle godine na istom turniru, kada je Italijan u dva seta pružio sjajan otpor Špancu, ali je izgubio 3:0.

Što se tiče današnjeg meča, Kameron Nori je samo u drugom setu bio ravnopravan rival, do pred kraj. A, u tom setu viđen je festival brejkova, Britanac je uspeo dva puta da oduzme servis Nadalu, ali je zato na svoj servis dobio samo jedan jedini gem.

U trećem setu Rafa je napravio brejk za 3:1 i tu je praktično sve bilo rešeno, Nori nije uspeo da se vrati u igru i morao je da potpiše kapitulaciju.


tagovi

Rafael NadalRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara