"Raspoloženi Dimitrov posle prvog meča protiv Gofana"
"Raspoloženi Dimitrov posle prvog meča protiv Gofana"

Kruna sezone bez Rodžera i Rafe!

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.17. | 15:48

Grigor Dimitrov i David Gofan ukrstiće rekete od 19 časova u finalu Završnog Mastersa u Londonu

Raspoloženi Dimitrov posle prvog meča protiv Gofana

Teško je bilo susret Grigora Dimitrova i Davida Gofana u finalu Završnog Mastersu u konkurenciji Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Međutim, Bugarinu i Belgijancu treba odati priznanje, pošto su u Londonu potpuno zasluženo došli do borbe za trofej.

Izabrane vesti

Dimitrov u britanskoj prestonici nije izgubio nijedan meč, što dodatno dobija na značaju ako se uzme u obzir da se na ovom turniru teniseri koji su tokom sezone bili najbolji. 

Uzbudljiv duel na startu Završnog Mastersa i pobeda nad Dominikom Timoim (6:3, 5:7, 7:5) dali su Dimitrovu snažan vetar u leđa. "Baby Federer" je potom počistio večerašnjeg rivala, prepustivši mu svega dva gema, da bi u polufinalu na gotovo identičan način deklasirao Pabla Karenja Bustu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 19:05 7804 ATP Dimitrov G. - Goffin D. ug više (22.5) 1,85

Pored gore navedenog neuspeha u drugom kolu grupne faze, Gofan je pružio više nego kvalitetna izdanja u Londonu, a može se pohvaliti i činjenicom da je savladao i Nadala i Federera! Istina, Rafa je imao određenih problema sa povredom - o čemu svedoči i odustajanje nakon tog poraza - ali ono što smo sinoć imali prilike da vidimo od Gofana protiv Federera, zaista deluje respektabilno uoči finalnog duela.

Psihološki se Belgijanac posle izgubljenog prvog seta digao munjevito i sa po jednim brejkom u oba predstojeća seta oborio na kolena jednog od najboljih tenisera u istoriji belog sporta. Rezultatski gledano, jedinu rutinsku pobedu Gofan je upisao protiv Tima (6:4, 6:1).

Malo je reči kojima bi mogao da se opiše sunovrat Gofana u prvom meču protiv Dimitrova. Sigurno Bugarinu neće biti toliko lako, iako mu je MOZZART kladionica dodelila ulogu favorita. Kao pametnije rešenje nameću se plus gemovi na osnovnu granicu od 22,5. I u slučaju da duel ne ode u treći set, postoji više kombinacija prema kojima bi ovaj tip mogao da bude zaokružen.

MOZZART KVOTE
(1,40) Dimitrov - Gofan (2,70)

(FOTO: Action Images)


tagovi

David GofanGrigor DimitrovZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara