Krunićeva odigrala set sa devet brejkova, Srbija trijumfalno počela nastup na Bili Džin kupu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 19:44

Dejana Radanović izgubila prvi meč, Aleksandra Krunić vratila egal, a njih dve zajedno u dublu uspele da pobede sa 2:0 u setovima

Dok Srbija sa nestrpljenjem čeka prvi meč Novaka Đokovića posle više od mesec i po dana, ženska teniska selekcija naše zemlje trijumfalno je započela takmičenje na Bili Džin kupu u Antaliji. U takmičenju koje se odvija po "round-robin" sistemu (dva singla i dubl), Srbija je pobedila Estoniju sa 2:1, iako je Dejana Radanović izgubila prvi meč od Mailen Nudi - 2:0 (3:6, 2:6).

Nakon što je baltička selekcija povela, sastale su se najbolje teniserke Srije i Estonije, Aleksandra Krunić i Elena Maligina, a 46. teniserka sveta je donela izjednačenje selekciji Dušana Vemića posle 90 minuta igre i tri seta - 2:1 (6:1, 3:6, 6:4).

Izabrane vesti

Mučila se Krunićeva sa 420. igračicom WTA liste, bez obzira na to što je ekspresno, uz dva brejka osvojla prvi set. U narednom je isto toliko brejkova dozvolila protivnici, a publika u Turskoj videla je bizaran treći set u kojem je devet od deset gemova okončano oduzimanjem servisa. Srpkinja rođena u Moskvi je dobila uvodni gem na svoj servis, a do kraja nijednoj od teniserki to nije pošlo za rukom, što je više odgovaralo srpskom timu. Odlučujući set je bio presečen četvoročasovnom pauzom zbog kiše i to pri rezultatu 5:3 i 15:30 u trećem setu.

Okršaj u dublu je iskristalisao pobednika, a srpski par Krunić - Radanović je za sat i 15 minuta rutinirao kombinaciju Maligina - Nudi rezultatom - 2:0 (6:3, 6:2).

Osim Srbije za plasman u plej-of meč koji pobedniku garantuje kvalifikacije za Svetsku grupu, nadmeće se još deset selekcija. Srbija se nalazi u grupi A sa ekipama Danske, Estonije, Turske i Mađarske.

Već sutra, srpski tim će se sastati sa Danskom, a nakon dana pauze, za četvrtak je zakazan okršaj protiv Mađarica. Završni susret A grupe igraće se u petak protiv domaće Turske.


tagovi

Aleksandra Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara