Aleksandra Krunić (©AFP)
Aleksandra Krunić (©AFP)

Krunićeva otvorila dušu posle eliminacije sa RG: Osećam da više ništa neću postići...

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 02:27

"Imam milion pitanja u glavi svaki dan, onda odigram dobre mečeve i u fazonu sam da imam nivo tenisa za top 100", izjavila je srpska teniserka posle poraza u prvom kolu grend slema

Pored Lasla Đerea, od Rolan Garosa se već posle prvog kola oprostila i Aleksandra Krunić. Srpska teniserka je eliminisana od kvalifikantkinje Kejti Voljnec posle nešto više od sat i po vremena borbe - 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Srpska teniserka je znatno veći otpor pružila u prvom setu tokom kojeg je nadoknadila dva brejka zaostatka i spasila četiri set lopte, ali je Amerikanka u taj-brejku bez većih problema došla do vođstva. U drugom setu Krunićeva je potpuno potonila, a da joj je eliminacija teško pala nije krila na konferenciji za medije.

Izabrane vesti

"Nisam trenutno na tom nivou. Pokušavam trenutno da samo ostanem iznad vode što bi se reklo. Puno turnira sam odigrala. Nisam imala ni trening blokove, imam još tri turnira sa zaštićenim renkingom. Vidi se i po mojoj igri da fizički padam, jurim turnire, nisam spremna za iste. Trenutno sam u nekom međunivou. Dobijam neke protivnice koje su u kvalifikacijama WTA, na ITF, mogu da odigram neke gemove, ali me nema za ceo meč. Napraviću bolji raspored kada završim sa zaštićenim renkingom. Sada jurim po turnirima. Nije pametno, nikad to nisam radila, ali mi se završava to pred Vimbldon. Umorna sam, psihički, pod pritiskom sam. Sve mi se nakupilo. Treba da stanem, da počnem da treniram, da poboljšam neke stvari, nemam vremena za to. Posle Vimbldona ću napraviti bolji plan, kada budem znala rang posle turnira. Biću pametnija tada", izjavila je Krunićeva posle poraza.

Iza nje je težak period tokom kojeg zbog povrede dugo nije bila na terenu, pa trenutno zauzima 425. poziciju na rang listi. Izvesno je stoga da će posle Vimbldona morati da igra 'slabije' turnire, samo pitanje je da li je za to spremna?

"Ne znam. Trenutno mi je situacija dosta apstraktna. Uvek sam mogla da se oslonim na tenis. Sada nemam rang, ali nikada nisam bila 500. na svetu, možda sa 15 godina. Imam osećaj da sam nigde i da ništa više neću postići u životu. Znam da je to trenutno stanje. Imam milion pitanja u glavi svaki dan, onda odigram dobre mečeve i u fazonu sam da imam nivo tenisa za top 100. Trenutno su to rezultati sa oscilacijama. Nisam imala konkretan rad. Deluje mi da je sve što želim da postignem toliko daleko. Ne znam da li ću se ikada vratiti igde. Nadam se da je to trenutno stanje."

Priznaje srpska teniserka da strahuje od toga da će možda morati da igra turnire niže kategorije.

"Samopouzdanje dolazi iz treninga. Ja sam trenirala koliko sam mogla, dosta je bilo tu rada u teretani zbog noge. Išla sam sa turnira na turnir, trenutno nemam izbora. Moram to da radim. Zavisim od par rezultata gore-dole, a nemam iza sebe nikakav sistem. Promeniće se i to. Samo se nadam da neću početi sa rangom od 400 i nešto, i da neću morati da igram fjučerse sa nagradnim fondom od 25 hiljada. Mislim dosta o tome. Pokušavam da ne dozvolim da me to proguta, ali ne mogu sebe da lažem da će sve biti super. Već šest meseci putujem, nisam stala, guram sebe. Ne znam odakle više da vučem sebe. Čujem sa tribina da viču da mogu, viču ’hajde’, od toga mi se zavrti u glavi. To će da prođe, treba da se isplačem, pokušavam da ’foliram’, radila sam to već nekoliko meseci, došla sam do faze pucanja. Ništa nije dobro, onda ću da se vratim na ’foliranje’, dok ne dođe taj deo da stvarno uspem", zaključila je Krunićeva.


tagovi

Aleksandra KrunićRolan Garos 2024Rolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara