Dušan Lajović (Foto: AFP)
Dušan Lajović (Foto: AFP)

Lajović baš ne ume sa Tijafoom: Srbin za 78 minuta eliminisan sa Indijan Velsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 06:49

Amerikanac dobio peti uzastopni međusobni okršaj sa našim teniserom

Uspeo je Dušan Lajović, za razliku od prethodne dve godine, da ove sezone preskoči prvu prepreku na Indijan Velsu. Ipak, već na narednom koraku njegova priča u Kaliforniji se završila. Prekinuo ju je Frensis Tijafo.

Osamnaesti teniser sveta je u drugom kolu mastersa savladao Lajovića za 78 minuta potvrdivši dominaciju nad srpskim teniserom - 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Izabrane vesti

Nikako ne ume četvrti reket Srbije sa Tijafoom. Jedini okršaj sa Amerikancem Lajović je dobio još 2017. godine, kada je ovaj još bio tinejdžer. Od tada dvojica tenisera susrela su se još pet puta i svaki meč pripao je Tijafou.

U dva od prethodna četiri poraza popularni Duci uspevao je makar da uzme set današnjem rivalu, ali ovog puta drame nije bilo. Tijafo je već u prvom gemu oduzeo servis rivalu, a potom u petom još jednom učinio isto - do kraja seta obojica tenisera napravila još po jedan brejk - i ekspresno došao do vođstva.

Drugi set trajao je gotovo identično, s tim da se u njemu Lajović pružio mnogo veći otpor. Ipak, u šestom gemu Amerikanac je iskoristio brejk loptu i otvorio put do treće runde gde će ga sačekati Stefanos Cicipas.

Grk je u drugoj rundi relativno lako, za 59 minuta, savladao Lukasa Puja - 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Lajović je poprilično loše ušao u novu kalendarsku godinu. Od starta 2024. 33-godišnji Srbin već je zabeležio sedam poraza. Isto toliko ima i pobeda...


tagovi

Dušan LajovićFrensis TijafoATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara