Lajović ide u drugo kolo

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.03.19. | 20:19

Srpskog tenisera čeka na drugom stepeniku Kei Nišikori

Dobar početak za Dušana Lajovića u Majamiju. Srpski teniser plasirao se u drugo kolo mastersa na Floridi, pošto je eliminisao Pabla Kuevasa sa 6:4, 6:7, 6:3.

Dušan Lajović će imati težak zadatak u drugom kolu, pošto ga čeka peti nosilac Kei Nišikori. Njih dvojica su dva puta igrala do sada, oba puta je slavio Japanac, ali je poslednji duel bio još 2016. godine.

Izabrane vesti

Srpski teniser je na prethodnom mastersu, u Indijan Velsu, došao do drugog kola, gde ga je zaustavio Marin Čilić, tako da Dušan Lajović baš nema sreće sa žrebovima na američkoj turneji.

Što se tiče meča protiv Kuevasa, krenulo je sjajno za Lajovića, koji je u prvom gemu napravio brejk i uspešno ga sačuvao do kraja seta, iako je rival imao četiri brejk lopte. U drugom je Dušan ponovo prvi napravio brejk, poveo 2:1, ali nije uspeo da ga sačuva, već je Urugvajac uzvratio na 3:3, a set je onda otišao do taj-brejka, gde je Kuevas bio bolji (8:6).

U odlučujućem delu meča Lajović je oduzeo servis rivalu i poveo 3:1, potom odbranio ukupno tri brejk lopte na svojim servis gemovima i uspešno priveo meč kraju.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara