Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Lajović izgubio maraton, Bautista Agut se najavljuje Noletu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.10.20. | 20:14

Anderson bolji od srpskog tenisera – 3:2

Jedan od najbolnijih poraza u tenisu, kad gubiš 2:0 u setovima, stigneš na 2:2 i onda padneš u petom.

Upravo takav maraton je izgubio Dušan Lajović u 2. kolu Rolan Garosa, a srušio ga je Kevin Anderson, nekadašnji Top 10 igrač, koji je u prvom krugu eliminisao Lasla Đerea. Južnoafrikanac je imao čvršće nerve kada se lomio meč i našao je put do treće runde pariškog grend slema – 6:2, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Izabrane vesti

Iskusan je igrač Anderson, bio je finalista Vimbldona i US opena, a iako mu šljaka nije omiljena podloga, četiri puta je dolazio do četvrte runde na Rolan Garosu. I sada je na putu da ponovi taj rezultat, mada ga na narednom stepeniku čeka još teža prepreka, Rud Andrej Rubljov koji igra najbolji tenis u karijeri, ima tri ATP titule ove godine, a danas je sa 3:1 u setovima pobedio Alehandra Davidoviča Fokinu.

Što se tiče Lajovića, sve do njegovog servisa na 4:3 nije bilo brejk šansi u petom setu, a Anderson je tu prvu iskoristio i poveo 5:3. Imao je Dušan jednu priliku u narednom gemu da uzvrati istom merom, nije uspeo, spasao je dve meč lopte, ali ne i treću.

Put do trećeg kola lako je našao i Roberto Bautista Agut, koji je sa 3:0 pobedio Atilu Balaža – 6:3, 6:1, 6:2.

Španac polako najavljuje duel sa Novakom Đokovićem, sa kojim bi, po žrebu, mogao da se sretne u četvrtfinalu. Bautista Agut je teniser sa kojim teniski kralj najteže izlazi na kraj u poslednje dve godine i nema dileme da bi to bio još jedan teniski klasik, ali verovatno i najteže iskušenje za Đokovića na putu do finala.


tagovi

Dušan LajovićKevin AndersonRoberto Bautista AgutRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara