Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Lajović: Možda ATP zna zašto je Đoković odustao od Sidneja

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 08:45

„Za Australijan open nije još odlučio“, kaže Dušan

Ceo teniski, pa i sportski svet, nestrpljivo čeka da čuje da li će na prvom grend slem turniru u godini igrati najbolji teniser planete Novak Đoković.

Cela igranka oko dozvole da li srpski as može da nastupi u Melburnu, iako sve govori da nije vakcinisan, poprimila je neverovatne razmere, ali jasno je i Australijancima da bi se turnir bez Đokovića i Federera, a možda i Nadala, pretvorio u drugorazredni događaj kada je interesovanje publike i sportskog sveta u pitanju.

Izabrane vesti

Da Đoković još nije digao ruke od puta u Melburn otkrio je Dušan Lajović, koji će nastupiti u sastavu Srbije na ATP kupu od 1. januara. Na takmičenju od kojeg je Novak u poslednji čas odustao.

Mi smo znali pre dan i po za ovu odluku. Svi smo čekali njegovu odluku do poslednjeg momenta, jer nije isto kada nemate najboljeg na svetu u svom timu i kada ga imate. Velika je to razlika", rekao je Lajović.

A, da li će prvi reket sveta zaigrati na Australijan openu, ni Dušan nije imao odgovor.

Ne znam šta je zvanični razlog, možda ATP zna. On je rekao da ne dolazi na ATP kup i da će dati sve od sebe da dođe na Australijan open. Rekao je „Momci ne dolazim na ATP kup, videćemo za Australijan open“. Nije rekao konkretno da li će doći ili ne, nego da nije još odlučio“.

Što se tiče ATP kupa, Lajović je svestan da su šanse Srbije za veliki rezultat bez Đokovića u timu mnogo slabije.

Kada je Novak u sastavu očekivanja su mnogo veća i svi su pod pritiskom, jer on motiviše ceo tim. Sada smo možda malo u drugom planu, što može da bude i dobro i loše po nas, videćemo. Definitivno je drugačije nego do sada“, priznao je Lajović.

Srbija će na startu ATP kupa igrati protiv Norveške.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan openATP kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara