Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Lajović proklizao na rimskoj šljaci, De Minor ga počistio na startu turnira u Večnom gradu

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 22:04

U prvom kolu mastersa eliminisan i Dominik Tim

Nekonstantnost je drugo ime Dušana Lajovića. Neverovatne oscilacije doživljava srpski teniser, igra od sjaja do očaja, a u Rimu je sve pošlo po zlu već u prvom kolu. Prošao je Lajović kvalifikacije u Večnom gradu, ali rezultat iz Madrida, gde je stigao do osmine finala i izbacio jednog od najboljih šljakaša - Kaspera Ruda, nije ponovio. Ispisnicu iz Rima udelio mu je Aleks de Minor - 2:0 (6:4, 6:1).

Posle više od tri godine dobio je Dušan Lajović priliku da se revanšira australijskom teniseru za poraz u Sidneju i - uprskao je. Nije bio ni blizu da poravna račune. Aleksu de Minoru bilo je potrebno jedan čas i 40 minuta da eliminiše Srbina i pošalje ga na avion, a “tačka pucanja” Beograđanina bio je deseti gem prvog seta.

Izabrane vesti

Spasao je Dušan Lajović četiri brejk prilike u drugom gemu, propustio je jednu manje u idućem da napravi prvi korak ka drugoj rundi, držao se do završnice seta kada je pukao po svim šavovima. Prepustio je servis-gem rivalu, a ujedno i set, bez ispaljenog metka. Nije osvojio niti poen.

Bio je to početak kraja nastupa srpskog tenisera na terenima Foro Italika. Australijanac je nesigurnost pokazao samo u trećem gemu kada je spasao tri bejk lopte, a zatim je dva puta uzastupno oduzeo servis Lajoviću i zakazao izlazak na megdan Tomiju Polu. Zanimljivo, ovo je prva pobeda Aleksa de Minora ikada na mastersu u Rimu.

Povratak Dominika Tima na teren ne teče po planu, austrijski as nikako da uhvati formu. I na petom turniru u nizu eliminisan je na samom startu, u Rimu ga je razoružao Fabio Fonjini - 2:0 (6:4, 7:5).

Odabrao je Tim omiljenu podlogu da se kroz nju vrati u takmičarski ritam, ali gde god se pojavio, najviše što je uspeo da uradi je da osvoji set. U Rimu ni toliko. Nije se proslavio u Marbelji, Beogradu, Estorilu, Madridu i italijanskoj prestonici, i u ovom trenutku miljama je udaljen od vrhunskog nivoa.


tagovi

Dušan LajovićAleks de Minoratp rimMasters RimATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara