""
""

Lajovićeva Dejvis kup družina – moćni su Galski petlovi, ali mi se ne damo!

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.17. | 10:37

“Bez Novaka, ja bih rekao da smo mi autsajderi, ali u sportu je sve moguće, posebno u Dejvis kupu”, rekao je kapiten srpske ekipe

Koliko je moćna Srbija, a koliko superiorni Galski petlovi? To je glavno pitanje na teniskom meniju Dušana Lajovića i ostatka srpske družine koja će na šljaci fudbalskog stadiona Pjer Moroa, za vikend pokušati da nadigra Francuze predvođene Žo Vilfrid Congom.

Izabrane vesti

Naravno, naš tim će u podsvesti imati uspeh iz finala 2010, kada je Viktor Troicki doneo odlučujući poen Srbiji i neizmernu radost za osvajanje Salatare. Zbog toga će za vikend, neki novi klinci biti beskrajno motivisani da opet pobede. To zna i prvi reket našeg tima, Dušan Lajović. On je ubeđen da će našu reprezentaciju na terenu u Lilu sačekati paklena atmosfera.

“Pobediti Francusku deluje kao nemoguća misija. Oni imaju zaista jak tim. Bez Novaka, ja bih rekao da smo mi autsajderi u ovom meču, ali u sportu je sve moguće. Posebno u Dejvis kupu”, rekao je Lajović, inače 85. reket sveta.

Setimo se i da je Dušan Lajović vatreno krštenje imao u finalu 2013. protiv Čeha. Na osnovu svega što zna o našoj nacionalnoj selekciji, on obećava da će se on i drugovi boriti do poslednjeg atoma snage.
“Radujem se što će tim provesti vreme zajedno. Mi ćemo pokušati sve da pobedimo favorizovanu ekipu Francuske”, istakao je naš teniser.

Kada je reč o Francuzima, recimo da će pored već pomenutog Žoa Vilfrida Conge, Janik Noa, selektor Francuske, u tim uvrstiti i Liku Puja, Nikolu Maua i Pjera-Iga Erbera. Rezerva je Adrian Manarino, dok je naš selektor Zimonjić odlučio da kao rezervu u Lil povede Miljana Zekića.

Žreb za ovaj meč obaviće se u četvrtak. U petak se igraju dva singl meča, u subotu je na programu dubl, dok se u nedelju igraju još dva singla. U drugom polufinalu, u Briselu, takođe na šljaci, Belgija će ugostiti Australiju.

(Foto: Action Images)


tagovi

Dejvis kup tim SrbijeDušan LajovićFrancuskaNovak ĐokovićViktor TroickiŽo Vilfred Conga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara