(©Reuters)
(©Reuters)

Lejver kup: Đoković dva puta na terenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 11:00

Srpski as će igrati singl i dubl

Prvi dan Lejver kupa prošao je potpuno u znaku Rodžera Federera. Švajcarski as je odigrao poslednji meč u profi karijeri, bilo je mnogo suza i njegovih i kod ostalih igrača, pre svih Rafe Nadala.

Federer je na lep način ispraćen u penziju kao jedan od najvećih tenisera sveta svih vremena. Ali, Lejver kup se danas nastavlja.

Izabrane vesti

Posle prvog dana rezultat između Tima Evrope i Tima Sveta je 2:2, ali danas na teren izlazi Novak Đoković da vrati prednost Starom kontinentu. Srpski as će igrati u singlu protiv Fransisa Tijafoa, a potom će nastupiti i u dublu, zajedno sa Mateom Beretinijem će odmeriti snage protiv Aleksa de Minora i Džeka Soka.

Upravo su De Minor u singlu i Sok u dublu sa Tijafoom juče vratim Tim Sveta u igru, posle 0:2 su doneli izjednačenje.

Pre Đokovića igraće Beretini protiv Feliksa Ožea-Alijasima i Kameron Nori protiv Tejlora Frica.

Inače, nastup na Lejver kupu je suštinski početak drugog dela sezone za Novaka Đokovića. Pošto je propustio celu američku turneju, srpski teniser se vraća na teren, jer ga čekaju nastupi u Tel Avivu i Astani, koji će mu poslužiti da uđe u formu za samu završnicu godine, u kojoj će igrati na mastersu u Parizu i na završnom mastersu u Torinu.

Novak je ostao bez šansi da ponovo bude broj 1 na kraju godine, pošto na dva grend slema nije ni mogao da učestvuje, ali zato se očekuje da u Australiji u januaru krene u trku sa Nadalom oko rekorda po broju grend slem trofeja.


tagovi

Novak ĐokovićLejver kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara