(©Reuters)
(©Reuters)

Licitacija je počela: Koliko Novak može da uzme grend slem kruna?

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 05:15

Mats Vilander smatra da će Srbin da osvoji još tri, četiri trofeja na najvećim turnirima

Kada su novinari posle petog trofeja Vinsa Lombardija pitali Toma Brejdija koji mu je najdraži prsten rekao je šeretski: “Sledeći”. Kao i veliki NFL as, najveći svih vremena, koji je u boksu Novaka Đokovića pratio finale Rolan Garosa protiv Kaspera Ruda, tako se i prvi reket sveta ne zadovoljava postignutim, želi još pobeda, pehara...

Posle 23. grend slema, što nikom nije pošlo od ruke, počela je licitacija i pitanje - koliko Srbin još može da podigne pehara sa najvećih turnira?

Izabrane vesti

Granice za Novaka ne postoje, one se ruše iz sezone u sezonu. Iako ima 36 godina, pleni i fizičkom i mentalnom snagom kojom lomi rivale.

Šveđanin Mats Vilander, nekada žestok kritičar najboljeg tenisera svih vremena, danas njegov veliki fan, kaže da bi Novak mogao da osvoji još tri, četiri pehara i da bi kolekcija mogla da se poveća već ove godine na preostala dva najveća turnira na Vimbldonu i US Openu u Njujorku.

Neverovatno je šta Novak radi. Svaki put kada osvoji veliki grend slem, pitamo se da li će moći da ponovi. Novak ne bi to uspeo da ga nisu Rodžer i Rafa ‘pogurali’. Danas, ne vidim ko može da ga ugrozi. Neverovatno je da su ga povrede zaobišle. Ali on još nije završio, daleko je od toga. Veliki je favorit na Vimbldonu i US Openu. Voleo bih da vidim gde će da se zaustavi. Teško je reći gde su granice, ali mislim da bi mogao da dođe do 26 ili 27 grend slemova”, prognoza je nekada prvog tenisera sveta, sada poznatog komentatora teniskih zbivanja.

Novak će od danas opet da bude broj 1 na ATP listi ispred Španca Karlosa Alkarasa koga je pobedio u polufinalu pariske šljake posle četiri seta.


tagovi

Novak ĐokovićATPRolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara