(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

London čeka novog šampiona, Nadal posle pet godina u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 00:07

Cicipas potpisao kapitulaciju u odlučujućem trećem setu - 2:1 (6:4, 4:6, 6:2)

Završni turnir u Londonu imaće novog šampiona! Više od sat i po pretio je Stefanos Cicipas da može do trijumfa, bio je ravnopravan rival Rafaelu Nadalu, ali je u odlučujućem trećem setu potpuno pao i kartu za odlazak u polufinale prepustio drugom teniseru sveta - 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:2.

Španski teniser je ovom pobedom, kao drugoplasirani u grupi B zakazao polufinale, svoje prvo posle pet godina u O2 areni – dve sezone nije učestvovao - sa liderom grupe A Danilom Medvedevim, dok će se u drugom polufinalu sastati Dominik Tim i bolji iz duela Novak ĐokovićAleksandar Zverev.

Izabrane vesti

Obojica tenisera su u prva dva seta retko pravila ustupke kod svojih servis gemova. Bez previše brejk prilika i dugih razmena udaraca. Štaviše, tek po pojedan brejk viđen je na obe strane u tom periodu, oba u samim završnicama setova, što je bilo dovoljno da meč ode u treći set.

Grk je znao da će morati da bude agresivan, da ne sme da čeka grešku Nadala i punih sat i po vremena pridržavao se zacrtanog plana. Kada je početkom odlučujućeg seta na izgubljeni servis uzvratio brejkom, delovalo je da nas očekuje još jedna uzbudljiva zavšnica, nalik onoj koju su Španac i Grk priredili prethodne godine u Londonu, takođe u grupnoj fazi.

Međutim, već u narednom gemu Nadal je ponovo napravio brejk, nakon čega je usledio pad koncentracije kod branioca turnira. Drugi teniser sveta je to znao da kazni i posle brejka u sedmom gemu, već u narednom je iskoristio drugu meč loptu za pobedu i priliku da se bori za svoj prvi trofej na završnom ATP turniru.


tagovi

Rafael NadalStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara