Miomir Kecmanović (©AFP)
Miomir Kecmanović (©AFP)

Loša forma Kecmanovića: I u Sinsinatiju kraj na prvom stepeniku

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 23:33

Nekadašnji najbolji junior sveta poražen u prvom kolu mastersa u gradu u Ohaju od Francuza Benoa Pera – 1:2 (7:5, 3:6, 2:6). Bio je to četvrti vezani neuspeh za 59. tenisera sveta

Srpski teniser Miomir Kecmanović nastavio je sa očajnim rezultatima na severnoameričkoj turneji. Na Rodžers kupu u Torontu prošle nedelje je poražen već u prvom kolu od Japanca Keija Nišikorija posle tri seta, a i turnir iz serije 1.000 u Sinsinatiju je gotov za nekada najboljeg juniora sveta.

Kecmanovića je u prvom kolu u Ohaju eliminisao Francuz Benoa Per pose tri seta – 7:5, 3:6, 6:2 za sat i 44 minuta igre. Naš teniser nastavio je crni niz koji traje od Olimpijskih igara u Tokiju kada je poražen na startu od Iga Ambera iz Francuske. Posle toga je izgubio i na startu turnira u Vašingonu, pa mu je ovo četvrti vezani neuspeh i loša uvertira pred poslednji grend slem u Njujorku.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 16.00: (1,50) Bautista - Dimitrov (2,41)

Naš teniser, trenutno na 59. mestu ATP liste, dobro je krenuo, dobio je prvi set. Do 5:5 nije bilo brejka, a onda je Miomir iskoristio prvu brejk loptu i poveo 6:5, da bi u narednom potvrdio svoj servis i poveo sa 1:0.

Međutim, u naredna dva je naš teniser je stao, a 50. igrač na ATP listi je lako dobio naredna dva i izborio plasman u drugo kolo mastersa u Sinsinatiju. U odlučujućem setu viđena su čak četiri brejka. Poveo je Kecmanović sa 2:0, ali je onda usledio šest vezanih gemova iskusnog Francuza koji u drugom kolu čeka mladog Kanađanina Denisa Šapovalova, šestog nosioca u Ohaju.

Podsetimo, Novak Đoković neće igrati turnir u Sinsinatiju, pa će, posle kraha na Olimpijskim igrama u Tokiju i poraza u polufinalu od Zvereva, a kasnije i u borbi za treće mesto, da dočeka bez ijednog meča poslednji grend slem sezone, US Open u Njujorku. Prvi reket sveta ima šansu da stigne do četvrtog najvećeg turnira u godini i prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju grend slem kruna. Trenutno su sva trojica na 20.



tagovi

ATP SinsinatiMasters u SinsinatijuMiomir KecmanovićBenoa Per

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara